Roda de Berà inaugura l'ampliació del Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Amb la nova infraestructura, l'espai s'ha convertit en el museu de la ràdio més important de l'Estat
Roda de Berà inaugura l'ampliació del Museu de la Ràdio Luis del Olmo | Ajuntament de Roda de Berà

 

El passat dissabte, 20 de juliol, el Centre Cívic La Roca Foradada del Roc de Sant Gaietà, a Roda de Berà, va acollir la inauguració de l'ampliació del Museu de la Ràdio Luis del Olmo. L'espai renovat i reestructurat, permet acollir les més de 550 ràdios antigues de la col·lecció privada de Luis del Olmo, esdevenint així el museu de la ràdio més important de tot l'Estat espanyol, i un dels més grans d'Europa.

 

L'actuació, que ha suposat una inversió de poc més de 100.000 euros, era necessària davant l'estat en què es trobava la planta baixa del centre cívic, molt erosionat i malmès a causa de la seva ubicació arran de mar. S'ha realitzat en dues fases, la primera estructural i de consolidació, i la segona d'adequació i condicionament, reconvertint l'espai original en una gran sala de més de 130 metres quadrats totalment adaptada i condicionada al seu ús museístic.

 

 

Més de 550 aparells de ràdio antics restaurats

Durant la inauguració, el mateix Luis del Olmo va fer un parlament, tot explicant que, un cop retirat dels micròfons, la seva afició és col·leccionar aparells de ràdio antics perquè els pugui gaudir tothom. Cadascuna de les ràdios que adquireix es restaura amb peces originals fins que s’aconsegueix sintonitzar.

 

Per la seva banda, Pere Virgili, alcalde de Roda de Berà, va agraïr a l'anterior alcalde, Pere Compte, i a Luis del Olmo, la seva aposta per impulsar el Museu de la Ràdio, un espai que rep una mitjana de 12.500 visites al llarg de l'any i que espera incrementar-se amb la nova infraestructura.

 

Roda de Berà inaugura l'ampliació del Museu de la Ràdio Luis del Olmo | Ajuntament de Roda de Berà

 

'La història de l'Arc de Berà en imatges'

A partir d'ara, el nou espai museístic, compta també amb l'exposició permanent sobre ‘La història de l’Arc de Berà en imatges’, propietat d'Emilio Becker. Una col·lecció formada per una vintena de peces, majoritàriament imatges, moltes d’elles inèdites i exclusives, de l’Arc de Berà. També hi trobem un bitllet i un segell, un número de la rifa de Nadal de l’any 1962, un retallable, publicacions de diferents diaris i gravats, entre d’altres. Tots ells amb l’Arc de Berà com a protagonista.

 

A més a més, el museu compta amb un espai dedicat a l’arquitecte i artista Josep Maria Jujol, estret col·laborador d’Antoni Gaudí. Hi ha exposats 6 canelobres i un crucifix de forja policromada, entre altres informacions sobre l’artista.

 

Així doncs, el Museu de la ràdio Luis del Olmo ha esdevingut tot un equipament cultural de la localitat del Baix Gaià; un espai que durant l'estiu, es pot visitar de dimarts a dissabte de 10 a 14 h i de 17.30 a 20 h.

"‼ CAS TORREDEMBARRA: Així estan les coses després de les novetats dels últims dies" "L'Altacústic d'Altafulla tanca la seva sisena edició amb prop de 8.500 espectadors"