Roda de Berà atorgarà ajudes per fer esport a les famílies amb recursos limitats

Amb aquesta ajuda, els infants del municipi podran practicar les activitats esportives que es facin al municipi

Les famílies de Roda de berà amb recursos econòmics limitats que tinguin algun infant inscrit en alguna pràctica esportiva al municipi ja poden demanar l'ajuda econòmica per a realitzar-les. El Ple ordinari del mes de gener va aprovar per majoria, comptant amb els vots de Tria Roda, Ciutadans, PP i JxCat, les bases reguladores per a l’atorgament de la subvenció, que ha estat possible gràcies a l'aportació de l'Obra Social 'la Caixa'.

 

Aquest conveni se signa cada any entre l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Roda de Berà i l'Obra Social 'la Caixa' que, des del 2015, contribueix efectuant aportacions econòmiques que són destinades a diferents polítiques socials. Aquest conveni juga a favor de la voluntat de la regidoria de, en la mesura del possible, «millorar la qualitat de vida i el benestar de les famílies més necessitades del municipi».

 

Justament aquest any ha estat el torn dels esports en què, seguint una proposta de la regidora de Cultura, Acció Social, Gent Gran i Festes, Teresa Ferré, s'ha decidit destinar aquests fons al foment d'aquesta pràctica entre les famílies amb pocs recursos, per així contribuir a la igualtat d’oportunitats entre els infants. Ferré ha assegurat que l'esport és una eina que és capaç d'inculcar els valors de responsabilitat, esforç i treball en equip, «és per això que no volem que el cost anual de l’activitat sigui un impediment per aquelles famílies que no puguin pagar la inscripció anuals dels seus fills i filles».

 

L'ajuntament abonarà el 100% del cost de l'activitat

La Caixa ha aportat els 2.500 euros que s'havien acordat segons el conveni, que es va signar a l'agost de l'any passat. Així mateix, també s'ha establert que l'import de l'ajuda correspondrà a l'abonament de la totalitat de l'import de la inscripció en la corresponent activitat esportiva, però posant un topall de 200 euros per unitat familiar.

 

Els requisits per poder optar a l'ajuda són senzills. S'ha de ser una família amb menors d'edat a càrrec seu, empadronada a Roda de Berà, amb una antiguitat de 12 mesos com a mínim. Òbviament, la pràctica esportiva s'ha de realitzar al municipi, a excepció d’aquelles modalitats que no es facin a Roda de Berà.

 

La sol·licitud s’haurà de presentar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, amb la justificació de la despesa realitzada, abans del 31 de juliol.