GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'Ajuntament de Creixell, condemnat a pagar els sous pendents de la llar d'infants

La sentència judicial és ferma des de fa aproximadament un mes, però no s'havia fet pública
La llar d'infants L'Estel de Mar de Creixell. | BaixGaiàDiari.cat.

 

L'Ajuntament de Creixell ha estat condemnat a pagar els sous pendents a l'antiga plantilla de la llar d'infants L'Estel de Mar. Així ho recull la sentència judicial dictada a les acaballes del passat mes d'agost i de la qual el consistori creixellenc té coneixement des de mitjan mes de setembre. Fins ara, però, des del consistori no se n'havia donat coneixement. La regidora d'Ensenyament de l'Ajuntament de Creixell, Pilar Romero (FIC), ha confirmat a BaixGaiàDiari.cat que el govern té constància d'aquesta sentència.

 

Segons ha pogut saber BaixGaiàDiari.cat, el text obliga a retribuir a l'antiga plantilla amb els pagaments que se'ls devien, el més antic, el de la paga extraordinària de Nadal que haurien d'haver rebut el mes de desembre de 2016.

 

L'Ajuntament de Creixell, condemnat a pagar els salaris pendents

D'aquesta manera, com a responsable subsidiari del servei de la llar d'infants municipal, l'Ajuntament de Creixell s'haurà de fer càrrec dels sous pendents de l'antiga plantilla de la llar. En els primers dies de setembre, el govern de Creixell, que integren el PDECat i la FIC, va tenir coneixement d'aquesta sentència i del període que se'ls obria per presentar recursos.

 

Malgrat tot, els temps d'anunci i presentació de recurs van expirar a finals de setembre, i la sentència judicial va esdevenir ferma per als treballadors i per al consistori. Des de fa almenys un mes, doncs, la plantilla espera que l'Ajuntament de Creixell faci efectius els sous que se'ls deuen des de fa gairebé dos anys. Ara per ara, però, encara no han cobrat les retribucions salarials pendents.

 

Aquest mitjà ha intentat contactar en diverses ocasions amb l'alcalde de Creixell, Jordi Llopart (PDECat), per tal de conèixer la seva valoració de la sentència i la previsió que el govern creixellenc té pel que fa a la seva execució, però no ha estat possible.

 

L'Ajuntament recupera les instal·lacions de l'Estel de Mar

En paral·lel al procediment que condemna l'Ajuntament de Creixell a fer-se càrrec de les retribucions de l'antiga plantilla de la llar d'infants, el consistori ha recuperat les instal·lacions aquest mateix dimecres, 31 d'octubre. El passat mes de juliol, la Comissió Jurídica Assessora va aprovar un dictamen favorable a resoldre el contracte d'adjudicació del servei d'escola bressol a l'empresa Privilege Class 1909 SL.

 

Aquest dimecres, una comissió de l'Ajuntament de Creixell ha entrat a la llar, n'ha inspeccionat l'estat i en els propers dies s'elaborarà un informe sobre la situació actual de l'equipament i les millores que s'hi necessiten practicar per tenir-la en una òptima situació de «sanitat, salubritat i seguretat». «Així mateix l'ajuntament exigirà una indemnització pels danys i perjudicis causats i derivats dels incompliments culpables, a determinar», ha dit el consistori en un comunicat.