La sirena de les obres del tercer fil que no deixa dormir Altafulla

Diversos veïns han alertat de la situació a les xarxes socials

 

Les darreres matinades són d'allò més intranquil·les a Altafulla: ja són diversos els veïns que, a través de les xarxes socials, han mostrat la seva inquietud a causa del so d'una sirena que els desvetlla ben entrada la nit. Publicacions a Facebook d'alguns veïns es pregunten: «Què coi és la sirena que sona i té a mig poble despert?».

 

El cert és que, com diversos d'aquests veïns ja intuïen, aquest so tan molest prové de la línia ferroviària que travessa el municipi en paral·lel a la costa. Aquests dies, s'estan duent a terme els canvis de les travesses de les vies del tren: se substitueixen les travesses velles per unes de noves —des de fa setmanes, col·locades al costat de les vies—, que incorporen el tercer fil, és a dir, un tercer raïl que ha de permetre el pas de mercaderies per ample europeu a través d'aquesta línia ferroviària.

 

Queixes a ADIF a les xarxes socials des d'Altafulla

A través de les xarxes socials, alguns altafullencs han dirigit amb prou encert les seves queixes, cap a ADIF:

En concret, la molesta sirena, que sona de manera intermitent i que en les dues darreres matinades ha despertat desenes de veïns del terme municipal d'Altafulla —i en especial, és clar, de les zones més properes a les vies del tren— prové d'una màquina que alerta els operaris del pas de combois de mercaderies durant els treballs que estan duent a terme. Aquesta és, segons ADIF, l'única manera possible de protegir els treballadors per evitar atropellaments mentre, durant la matinada, treballen en aquestes obres.

 

Les obres del tercer fil, el motiu de la sirena

La sirena ja es va sentir fa uns dies a Torredembarra, i té tota la lògica. Va ser a la Torre on es van començar les obres de canvi de travesses a la via de muntanya, que avançaran els propers dies fins a Tarragona i que ara es troben a Altafulla. El seu pas per Altafulla durarà, segons les previsions que fa ADIF, entre set i deu dies. Fa uns mesos, ja es va produir la mateixa situació al pas de la línia pel Baix Penedès.

 

Un cop acabin els treballs a la via de muntanya, les obres tornaran a la Torre i seguiran per Altafulla fins a Tarragona, per canviar les travesses de la via de la banda de mar. Es calcula que aquesta tasca culmini abans del mes de juny i el segon pas de la sirena per Altafulla, entre set i deu dies més, es podria produir poc abans de Setmana Santa, a mitjan mes d'abril.

 

Des de l'Ajuntament d'Altafulla asseguren que «no s'hi pot fer res» perquè «segons ADIF és l'únic sistema per garantir la seguretat dels treballadors». «És una obra d'interès general, i tocarà patir uns dies la sirena», asseguren, tot i que recorden que la previsió inicial de l'obra la situava al mes d'agost. «Hauria estat encara pitjor, amb més població i amb les finestres obertes a les nits», argumenten.

 

També et pot interessar

Junts per Altafulla es presenta amb David Bonvehí i Eusebi Campdepadrós

Torredembarra, Roda de Berà i Altafulla s'adapten a les noves tendències comercials