ÚLTIMA HORA

Agredeixen un revisor de tren al seu pas per l'estació de Sant Vicenç de Calders

ATENCIÓ

Desapareix un noi de 20 anys prop d'una séquia a les comarques de Girona

Podem Altafulla: negociació trencada amb Alonso i porta tancada del PSC

Des del cercle local també veuen «poc probable» presentar-se sols
Una imatge d'arxiu d'una de les reunions del cercle local de Podem a Altafulla. | BaixGaiàDiari.cat

 

La militància de Podem a Altafulla es troba en un autèntic carreró que, ara per ara, sembla no tenir sortida. La forma com es presentaran a les eleccions municipals del proper 26 de maig a Altafulla és una incògnita que desconeixen des del mateix cercle local del partit. Ara per ara, les dues portes que Podem es plantejava trucar per poder formar coalició de cara als comicis locals estan tancades: tant la d'Alternativa Altafulla com la del PSC.

 

Des de Podem Altafulla esperen ara indicacions de la direcció del partit a Catalunya i, tot i no descartar-ho, veuen «poc probable» presentar-se en solitari. Un culebrot que, hores d'ara, sembla de difícil solució més enllà que Podem renunciï a concórrer a les eleccions municipals.

 

Les negociacions de Podem amb Alternativa, trencades

Després de setmanes de mirar de buscar un acord en la línia de Catalunya en Comú Podem amb la marca dels 'comuns' a Altafulla, l'Alternativa de Fèlix Alonso, les negociacions han finalitzat sense que els dos partits hagin acostat posicions. Alternativa Altafulla oferia a Podem el número 7 de la seva llista, però la resposta va ser alternar-se les posicions de la candidatura al 50%. 

 

Posicions, doncs, massa allunyades perquè s'arribés a punt d'acord. A escala programàtica, però, des de Podem es va fer arribar un seguit de propostes, al voltant de quinze, per buscar l'encaix amb Alternativa. A dia d'avui, però, l'aliança natural dels comuns i Podem a Altafulla està pràcticament descartada.

 

El PSC no vol cap coalició amb Podem

Alhora que les coses no avançaven amb Alternativa, Podem no es va amagar mai que volia trucar a la porta del PSC. Però els socialistes, que ja han presentat Inma Morales com a cap de llista. Ara bé, abans d'encetar cap conversa, el PSC ja va advertir que no negociaria cap acord amb Podem i que treballava per una llista «amb persones de la màxima confiança de la candidata». Les negociacions que volia Podem, doncs, no s'han arribat a establir.

 

La decisió, en mans de Podem Catalunya

Així les coses, des del cercle local de Podem a Altafulla han elevat la situació a la direcció nacional del partit. Esperen que des de Barcelona els donin instruccions sobre com procedir en aquest cas o que puguin mediar perquè Podem s'integri, finalment, a Alternativa. La tercera sortida, la de presentar-se en solitari, és «poc probable», asseguren fonts del partit a Altafulla, «tot i que no la descartem al 100%». El culebrot continuarà.

 

També et pot interessar

Els robatoris en habitatges a Altafulla es redueixen a la meitat el 2018

Enderroquen La Torreta d'Altafulla, on es construirà un hotel de luxe

Ara Altafulla presenta els sis primers candidats de la seva llista