Continuen les protestes veïnals amb nous talls per reobrir la rotonda de Torredembarra

De l'1 al 4 d'agost es tallarà la via cada cinc minuts i també està previst fer-ne el divendres 16 d'agost
La rotonda té un tram tallat des del mes de juliol de 2018. | Àngel Ullate.

 

Les protestes segueixen en peu pels veïns i veïnes afectats per demanar la reobertura de la rotonda de Torredembarra, la qual dona accés a la T-214, l'N-340 i al peatge de l'AP-7. Si bé a mitjans de juliol el subdelegat del govern central a Tarragona, Joan Sabaté, es va comprometre a estudiar mesures alternatives per treure els camions de la via i així estudiar la reobertura de la rotonda, els veïns dels municipis afectats no confien en una resposta immediata que els alliberi d'haver de recórrer 2,2 quilòmetres més per accedir a Torredembarra des que es van posar les mitjaneres que els barren el pas.

 

En aquest sentit, doncs, han anunciat nous talls per aquest mes d'agost. Concretament els veïns de Torredembarra, Altafulla, Roda de Berà, Creixell, la Nou de Gaià, la Riera, la Pobla de Montornès, Salomó i Vespella de Gaià tenen previst fer talls entre els dies 1 i 4 d'agost —de dijous a diumenge— de cinc minuts de durada entre les 19.00 i les 20.00 hores. També ja han avançat que volen repetir aquest tall el divendres 16 d'agost a la mateixa hora.

 

Tots aquests talls complicaran i molt en trànsit, i és que es tracta de dies clau d'operació sortida i en hores on el trànsit és intens en aquesta zona. Hi haurà dos punts de sortida d'aquests nous talls, a partir de les 18.45 hores: l'entrada de la urbanització Brises de Mar d'Altafulla —una de les més mobilitzades per la situació— i el polígon Roques Planes de Torredembarra.

 

Un any de molèsties per als veïns

Des de l'entrada en vigor de la prohibició de circulació dels camions per l'N-340 que els veïns i veïnes d'aquesta zona han hagut de recórrer més de 2 quilòmetres suplementaris per accedir a Torredembarra, fet que va provocar queixes ràpidament i, més tard, va derivar en una lluita constant en talls de carretera que, de moment, sembla que no han acabat.