Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Torredembarra celebrarà aquest dissabte el primer aniversari de l'1-O

No es descarta que s'organitzi alguna concentració el mateix dilluns, 1 d'octure
Una imatge de la llarga cua per votar a l'escola Molí de Vent de Torredembarra, durant el referèndum de l'1-O. | TarragonaDigital.com

 

Torredembarra commemorarà aquest dissabte, 29 de setembre, el primer aniversari de la celebració del referèndum de l'1 d'octubre de 2017. Les entitats civils i els partits independentistes de la vila han organitzat una triple concentració a davant de les tres escoles electorals on es va poder votar ara fa gairebé un any: l'Antoni Roig, el Molí de Vent i l'Antina. Serà a les set de la tarda i es demana a tothom que va emetre el seu vot aquell dia, que s'acosti als actes organitzats de cara a aquest dissabte a la tarda. Tot i que encara no està confirmat, tampoc no es descarta la possibilitat que s'organitzi algun acte el mateix dia 1 d'octubre, el proper dilluns, per recordar el referèndum.

 

Concentracions als tres col·legis electorals per recordar l'1-O a Torredembarra

PDECat-JuntsxCat i la CUP lideren la concentració de l'escola Antoni Roig; l'ABG el del Molí de Vent i ERC i l'ANC, el que es farà a l'Antina. Per ara, no s'han conegut gaires detalls sobre la concentració, que es farà al davant de cadascuna de les escoles i on es llegirà un manifest. En acabar els tres actes, que seran simultanis, es farà una marxa des de tots tres punts fins a la plaça de mossèn Joaquim Boronat —la plaça de les Monges—, on es proseguirà amb la commemoració. S'hi esperen parlaments i algunes actuacions.

 

En les diverses convocatòries, s'hi espera també la participació de diferents elements del seguici popular de Torredembarra. L'acte acabarà a la mateixa plaça de les Monges, on es convoca un sopar de carmanyola per a tothom que hi vulgui assistir.

 

Torredembarra recorda el referèndum de l'1-O

El cap de setmana de l'1 d'octubre va ser especialment intens a Torredembarra. Tot just aquell divendres, 29 de setembre, a la tarda, després de la sortida de la canalla dels tres col·legis, diversos col·lectius de persones van entrar a les escoles i van organitzar-hi diverses activitats lúdiques, esportives i culturals al llarg del cap de setmana, amb l'objectiu de mantenir els centres oberts fins aquell diumenge, dia 1 d'octubre. Centenars de persones es van bolcar en aquelles activitats.

 

L'1 d'octubre, a mig matí, va haver de tancar-se l'escola l'Antina després que els Mossos d'Esquadra requisessin les urnes on ja s'havia començat a votar. La jornada, però, es va poder desenvolupar amb tranquil·litat a l'escola Molí de Vent i també a l'Antoni Roig —malgrat alguna falsa alarma sobre l'arribada de policia en aquest darrer centre.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris