Torredembarra commemora el segon aniversari de l'1-O canviant la plaça de la Vila per la plaça 1 d'octubre

Diversos manifestants han col·locat la nova placa a sobre de l'antiga
Diversos manifestants han col·locat la nova placa a sobre de l'antiga | TarragonaDigital

 

Torredembarra ha celebrat, aquest dissabte 28 de setembre, el segon aniversari del Referèndum de l'1 d'octubre del 2017. A les 12 del migdia diversos torrencs s'han concentrat a la plaça de la Vila i han volgut rememorar l'1-O penjant una placa amb el nom de «plaça 1 d'octubre» a sobre de la placa de «plaça de la Vila».

 

Els manifestants han reivindicat tenir una plaça que recordi el referèndum, ja que el ple de l'Ajuntament de Torredembarra va aprovar, fa un any i mig, batejar algun espai amb el nom «1 d'octubre» i encara no s'ha aplicat de manera oficial. 

 

El febrer del 2018 el ple de Torredembarra a aprovar la proposta presentada pel PDECat i Unió per posar el nom d'1 d'octubre a algun carrer o plaça de la vila. La proposta va rebre el suport d'ERC, AB, la CUP i Avui Democràcia. Malgrat les reunions posteriors de la comissió del nomenclàtor, Torredembarra encara espera de manera oficial batejar algun espai amb el dia del Referèndum. De moment, els torrencs ho han fet per iniciativa pròpia i de manera extraoficial, i la plaça de la Vila ara té el cartell de plaça de l'1 d'octubre.