Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Torredembarra ja es prepara per rebre la novena Fira d'Indians

L'esdeveniment compta amb un programa ple de visites guiades, exposicions, música i moltes activitats, que es podran realitzar el 15 i 16 de setembre
La Fira d'Indians a Torredembarra celebra la novena edició. | Laia Solanellas

 

Torredembarra espera, un any més, la Fira d'Indians, un esdeveniment especial que aquest any arriba a la novena edició. La fira, que se celebrarà el cap de setmana del 15 i el 16 de setembre, comptarà amb decoració indiana i amb parades distribuïdes arreu de la localitat, que recordaran al temps en què grans empresaris catalans feien fortunes a Amèrica i en tornar deixaven a casa nostra una petjada significativa de la vida i l'estil colonial. 

 

Consulteu tota la programació de la novena edició de la Fira d'Indians.

 

L'herència indiana a Torredembarra

No cal parlar de Joan Güell i Ferrer, l'indià i torrenc més famós de Catalunya, que en tornar, va instal·lar-se a Barcelona. Molts altres van ser els torrencs que van marxar i van tornar com a indians a Torredembarra, on van deixar marca de la cultura indiana a la vila. Sobretot, en l'arquitectura, i és que encara avui en dia, podem trobar diverses cases amb façanes d'estil colonial, amb entrades de portals i amb els tradicionals jardins frondosos de les cases colonials.

 

I no només això, l'herència de la vida americana d'entre els segles XVI i XIX, es fa palesa en altres aspectes, com la toponímia dels carrers o en altres edificis, com l'hospital Caritat Pere Badia o el Patronat i escola Antoni Roig. Però si una cosa ens fa recordar a l'Amèrica colonial, no és més que la Fira d'Indians.

 

Les imatges de la Fira d'Indians a Torredembarra 2017 | Laia

 

La Fira d'Indians

La Fira d'Indians és una fira cultural, gastronòmica i musical. I és que a més de les nombroses parades situades al nucli antic, des de la plaça del Castell fins a la plaça de la Vila, també hi haurà exposicions de productes d'ultramar, una degustació de cafè cubà, visites guiades per descobrir el patrimoni indià, exposicions i havaneres i rom cremat, entre altres. 

 

La inauguració oficial de la Fira serà el dissabte dia 15 a les dotze del migdia i durant el matí del dissabte, es faran visites guiades al patrimoni indià de la Torre, per un preu de tes euros. A la tarda, el professor de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona Martín Rodrigo, oferirà la conferència 'Els catalans i el tràfic Atlàntic d'esclaus', i continuaran les visites guiades. Continuaran les mostres culturals, amb la presentació de llibres de l'Editorial Gregal, i finalment, a dos quarts de deu de la nit, serà el torn de la salsa i la música caribenya.

 

El diumenge, es seguiran fent visites guiades, i la novetat serà la degustació de cafè cubà. A la nit, el grup Veles i Vents cantarà havaneres, que com no pot ser d'altra manera, aniran acompanyades de rom cremat. A més, durant tot el cap de setmana, al carrer Ample hi haurà un espai d'Experimentació i joc lliure, un mercat indià i un ball de salsa participatiu.

 

També hi haurà espai per a les exposicions

També hi haurà espai per la cultura, i és que a banda de la conferència, s'organitzaran diverses exposicions. Cada dia a partir de les deu del matí, es podrà visitar una exposició de productes originals d'Amèrica i una mostra d'oficis. També durant tot el cap de setmana, la Plataforma Blanc i Negre mostrarà la seva exposició Els indians catalans, i hi haurà una altra exposició de gravats i il·lustracions que mostraran la vida i les relacions socials entre els esclaus de l'Àfrica i Amèrica entre els segles XVI i XIX.

 

Vine vestit de blanc i aconseguiràs un barret d'indià

El més interessant és que per la fira aniran passejant vuit dames indianes amb els vestuaris de l'època. I com en altres edicions, a tots els que assistiu a la fira vestits de blanc se us obsequiarà amb un barret indià.

 

Una mostra d'aliments originals d'Amèrica. | Laia Solanellas

 

Sortegem packs amb entrades a les visites guiades

Des de TarragonaDigital volem premiar els nostres lectors amb el sorteig de 3 packs que inclouen cadascun una entrada doble per a les visites guiades al patrimoni indià + un llibre dels Ranxets 'La cuina a Torredembarra'. El sorteig es realitzarà al nostre perfil a Instagram @TarragonaDigital, i per participar-hi només heu de seguir aquests senzills passos:

— Feu-vos seguidors del perfil a Instagram de @TarragonaDigital.

— Feu «M'agrada» a la publicació i deixeu un comentari mencionant els amics i familiars amb qui compartireu aquesta aventura. 

— Per tenir més opcions, feu captura del post o de l'Stories del sorteig i pengeu-ho al vostre Stories mencionant @TarragonaDigital.

— Teniu temps per participar fins al dimarts 12 de setembre. Estigueu molt pendents dels vostres missatges directes, perquè si sou els guanyadors us contactarem per aquesta via. Molta sort!

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris