Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ÚLTIMA HORA

Tallada la C-14 a Alcover per un accident entre un camió i una furgoneta

ATENCIÓ

Incendi de matolls a tocar de l'Escola La Vitxeta de Reus

Torredembarra, protagonista d'un reportatge al diari més llegit d'Holanda

La publicació posa la Torre com a exemple del «descens de turisme espanyol a Catalunya a causa del procés d'independència»
Una de les imatges que acompanya el reportatge de De Telegraaf. | De Telegraaf.

 

Torredembarra, i més al detall Baix a Mar, és aquest dissabte, 29 de setembre, protagonista d'un reportatge que es publica al diari més llegit als Països Baixos: 'De Telegraaf', que té una difusió d'aproximadament 450.000 persones a Holanda. La periodista Hilde Postma signa un reportatge que duu per títol 'Els espanyols diuen 'adiós'' i que sustenta la tesi que la Costa Daurada ha patit de valent un descens del turisme procedent de la resta d'Espanya a causa del procés fallit d'independència d'ara fa un any. L'article posa Torredembarra com a exemple d'aquesta caiguda del turisme espanyol i diu que afecta de ple la Costa Daurada —molt més que la Costa Brava perquè «és on solen tenir les segones residències els mateixos catalans».

 

La periodista descriu la quantitat d'estelades i pancartes de 'Llibertat presos polítics' que troba als balcons de la Torre i recull la conversa d'un grup de «pescadors», que diuen sobre els turistes espanyols que «si no volen venir, que marxin. Tampoc els volem, aquí». També recull el testimoni de diversos torrencs. Per exemple, es refereix a un taxista de nom Juan Antonio que avala aquest descens de turisme espanyol. «Que Catalunya vulgui divorciar-se ho veuen com una bufetada a la cara», diu el taxista a De Telegraaf.

 

Gent de Torredembarra, protagonista del reportatge al diari holandès

També recull unes declaracions «Quima Xaloquell» —es refereix a Quima Girol, propietària del bar Xaloquell—, que diu que «hi havia menys espanyols, però també menys europeus, hem tingut una forta pèrdua». També Idilio Ceyas, un cubà resident a Torredembarra, apareix al reportatge amb unes paraules on diu que «els madrilenys ja no vénen aquí i venen les seves cases». La periodista diu que Ceyas té «un problema» perquè la seva filla de cinc anys va a l'escola i «només hi parla el català», de manera que, tot i entendre'l, de vegades no saben què diu.

 

Postma acaba el reportatge amb unes declaracions del taxista on diu que «a Torredembarra estem ben acabats», i amb una sentència ben clara: «Això també és culpa de països com Alemanya i Bèlgica, perquè es van negar a lliurar Puigdemont. Ara els separatistes pensen que poden continuar amb els seus jocs polítics. Mentrestant, estan ajudant a matar els nostres mitjans de subsistència aquí».

 

Una imatge del reportatge a la versió digital del De Telegraaf holandès. | BaixGaiàDiari.cat

 

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

Comentaris