Un veí de la Pobla de Montornès, detingut per contraban de tabac

La Guàrdia Civil ha intervingut un milió de paquets de tabac al Port de Barcelona
Imatge d'alguns dels paquets de tabac que la Guàrdia Civil ha intervingut al Port de Barcelona. | cedida GC

 

Un veí de la Pobla de Montornès està sent investigat per la seva presumpta implicació en un delicte de contraban. La Guàrdia Civil ha intervingut recentment al Port de Barcelona fins a un milió de paquets de tabac de la marca Regina Red i Regina Blue, quantitat que estaria valorada en quatre milions d'euros. Aquesta actuació ha anat a càrrec dels agents de l'Oficina d'Anàlisi i Investigació Fiscal (ODAIFI) de la Guàrdia Civil, la qual té base al Port de Barcelona i personal de la Direcció Adjunta de Vigilància Aduanera (DAVA) de l'Agència Tributària. 

 

La intervenció es va dur a terme el passat dijous 19 de juliol i aquest dijous, 26 de juliol. La investigació, duta a terme per membres de la Guàrdia Civil i de l'Agència Tributària de la Unitat d'Anàlisi de Risc de l'Aduana de Barcelona, ha culminat amb la intervenció de dos contenidors al port barceloní que duien mig milió de paquets de tabac cadascun. 

 

Els paquets de tabac no tenien els precintes ni la documentació necessària

Els dos contenidors amb el milió de paquets de tabac van arribar a la capital catalana des de Haipong, al Vietnam, els quals transportaven diversos articles de vidre, cuina, tocador o oficina. Enmig de tots aquests objectes, es van descobrir el milió de paquets de tabac, valorats en quatre milions d'euros i repartits en dues meitats de 500.000 en cada un dels dos contenidors.

 

Detingut un veí de 52 anys de la Pobla de Montornès per contraban

En aquesta operació està sent investigat un home de 52 anys veí de la Pobla de Montornès com a presumpte implicat en un delicte de contraban, ja que els paquets de tabac no tenien els precintes que els pertocaven, i tampoc tenien la documentació necessària per acreditar que el tabac era importat de manera legal.