Visites a la Vil路la romana dels Munts a Altafulla aquest cap de setmana

La Vil路la romana dels Munts 茅s un dels patrimonis arqueol貌gics m茅s importants d'Altafulla
Detall d'un mosaic de la vil路la romana | Rudi Ranesi

 

Despr茅s de la parada nadalenca, toca tornar a les rutines i en el cas dels municipis, a les activitats programades que potencien l'oci i el turisme. Altafulla comen莽ar脿 amb la visita guiada a la Vil路la romana dels Munts, un dels seus patrimonis hist貌rics m茅s antics que data del segle I despr茅s de Crist i 茅s catalogat com Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO. La visita comen莽ar脿 a les 11:00 h al Passeig del Fort铆, i el preu de l'entrada 茅s 5鈧.

 

La vil路la era una casa de camp luxosa i apartada

A dotze quil貌metres de T脿rraco, la Vil路la dels Munts 茅s una casa aristocr脿tica situada ben a prop de la platja, on els seus habitants combinaven la tranquil路litat de la vida davant del mar amb el luxe i facilitats de viure en una vil路la romana del m茅s alt nivell, sense deixar d'estar a prop de la metr貌poli m茅s important de Catalunya en aquella 猫poca, T脿rraco. La luxosa resid猫ncia destaca per les seves dimensions, pel seu conjunt de banys i per la seva ostentosa decoraci贸, predominada majorit脿riament per mosaic.

 

La visita a aquest jaciment forma part de 'La vida de les elits vora T脿rraco', una activitat organitzada pel Museu Nacional Arqueol貌gic de Tarragona que repassa cada diumenge de mes, el rastre de la gran capital que va ser T脿rraco en l'猫poca de l'Imperi Rom脿.

 

Altres activitats

El Club Mar铆tim d'Altafulla tamb茅 repr猫n la seva activitat i ho far脿 aquest dissabte 11 i diumenge 12 amb els entrenaments dels equips de regates de windsurf, pat铆 catal脿 i optimist, a partir de les deu del mat铆 i fins a les dues de la tarda.

 

Per altra banda, el Museu Etnogr脿fic d'Altafulla reobre les seves portes cada dissabte, des de les sis de la tarda fins a les vuit del vespre, i els diumenges des de les 11 del mat铆 fins a dos quarts de dues de la tarda. En aquest museu s'hi poden trobar m茅s de 1000 peces i objectes representatives de la vida del municipi, des de fa dos segles.