Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

MINUT A MINUT

Seguiment de l'onada de calor històrica a Catalunya

Podem canvia de parer i buscarà ara una coalició amb Alternativa Altafulla

La intenció inicial del cercle local del partit passava per presentar-se en solitari
Una imatge d'arxiu d'una de les reunions del cercle local de Podem a Altafulla. | BaixGaiàDiari.cat

 

Gir en el guió que Podem Altafulla plantejava per a les eleccions municipals de 2019 al municipi. L'assemblea del cercle local d'aquesta formació celebrada la tarda d'aquest dissabte, 5 de gener, va aprovar per una folgada majoria iniciar una ronda de converses amb Alternativa Altafulla, la marca de Catalunya en Comú a la vila, el partit que actualment governa al municipi i que lidera Fèlix Alonso, l'alcalde d'Altafulla i diputat al Congrés per En Comú Podem.

 

Canvi de parer de Podem Altafulla, que volia presentar-se en solitari

La decisió arriba després que, fa dos mesos, Podem Altafulla manifestés la seva intenció de concórrer a les eleccions del mes de maig en solitari, al marge de la candidatura de Fèlix Alonso. Certament, Podem Altafulla esperava el vistiplau de Barcelona a aquesta decisió però, finalment, des del partit els han instat a cercar complicitats amb Alternativa Altafulla, que aplega els militants d'Esquerra Unida i Alternativa sota el paraigua de Catalunya en Comú.

 

Tant a escala catalana com a diverses localitats de l'entorn, com ara a la Torre amb Torredembarra en Comú, o també a Roda de Berà, amb el naixement de Roda en Comú, l'esquerra verda clàssica (ICV, EUiA) ha confluït amb Podem.

 

És possible una coalició entre Podem i Alternativa Altafulla?

Ara, el cercle local d'aquest partit a Altafulla buscarà entendre's amb Fèlix Alonso i caldrà veure si la possible futura coalició acaba reeixint i si acceptarà el partit de l'actual alcalde incloure membres de Podem en llocs destacats de la seva candidatura.

 

En cas que no s'acabi duent a terme, es presentarà, efectivament, Podem Altafulla en solitari? Són incògnites que es resoldran les properes setmanes amb els comicis del maig a quatre mesos i escaig.

 

Les candidatures de les eleccions municipals 2019 a Altafulla es van definint

Ara per ara, hi ha diverses candidatures confirmades per a les eleccions d'aquest 26 de maig a Altafulla. Fèlix Alonso liderarà Alternativa Altafulla a l'espera de si s'hi suma Podem i Jordi Molinera anirà al capdavant de l'EINA. Junts per Altafulla no té encara candidat, com tampoc Ciutadans ni el nou partit Ara Altafulla, però s'espera que en les properes setmanes el facin públic.

 

Resta per confirmar el candidat del PSC, mentre que les possibles candidatures d'IDEAL i PP semblen descartades.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

Comentaris