Voluntaris i voluntàries de Roda de Berà confeccionen més de 800 mascaretes de cotó

Les peces, un element de protecció complementari, es distribueixen a través de nou establiments del municipi
En pocs dies ja s’han cosit més de 800 peces, a través d'una iniciativa que ha tingut molt bona acollida entre la ciutadania | Ajuntament de Roda de Berà

Més d’una trentena de voluntaris i voluntàries han respost a la crida de l’Ajuntament de Roda de Berà, al Tarragonès, per tal de confeccionar mascaretes de cotó per protegir-se del coronavirus. Segons ha explicat el consistori, en només quatre dies ja s’han cosit més de 800 peces, a través d'una iniciativa molt ben rebuda per la ciutadania. Cosir, tallar o repartir són només algunes de les tasques solidàries que, en les darreres jornades, s’han multiplicat al municipi rodenc.

Les regidores Teresa Ferré i Rosana Dorantes, responsables d’aquesta empresa, han donat les gràcies a totes les persones implicades, voluntàries i totalment desinteressades, així com les persones que van donar material per tirar endavant. «L’Ajuntament ha comprat 50 metres més de roba de cotó. Volem que tothom pugui tenir la seva mascareta casolana, ara, però, demanem un ús responsable i que se segueixin els consells per a la seva reutilització», han apuntat.

Abans d’usar-les, però, les mascaretes s’han d’esterilitzar. Tal com indiquen des del consistori, cal posar-les a bullir o a escaldar a temperatura de 70 graus, amb aigua sola o amb aigua i sabó neutre. Les mascaretes, això si, són reutilitzables i es poden portar, com a màxim, vuit hores al dia. Alhora, l'Ajuntament recorda que es tracta d’un «element de protecció complementari» i que l’essencial és «mantenir les distàncies socials, les mans netes i un entorn net, ja que el coronavirus es transmet, sobretot, a les superfícies».

Nou punts de distribució al municipi

Ara mateix, les mascaretes de cotó es distribueixen al Forn Pastisseria Queralt, al Forn Roda, a l’Estanc Vives, a la Papereria Anna, al Coaliment  del carrer de la Sínia (Leo Center), a la Carnisseria Sandra, al Marietas Coffee, a l’Estanc del Roc i a la Farmàcia de Roda.

"👵👴 Soldats de l'exèrcit espanyol desinfecten una residència d'avis a Creixell" "👏🏻😷 GRÀCIES: La iniciativa solidària d'un poble de TGN per fabricar mascaretes"