S'adjudica la redacció del projecte de remodelació de la C-31 a Calafell

L'objectiu és que el volum de cotxes que passen per la via es redueixi considerablement
Calafell segueix esperant la remodelació de la C-31. | Ajuntament de Calafell
 

El projecte de remodelació de la C-31 al seu pas per Calafell segueix avançant, per bé que a un ritme molt lent. L'Ajuntament de Calafell ha informat aquest dimecres 15 de juliol que el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha adjudicat la redacció del projecte a l'empresa Mediterránea de Ingeniería Civil SL. Els treballs tècnics havien sortit a licitació el passat mes d'abril, amb un cost de 73.000 euros.

 

Planificar la remodelació

El termini de redacció del projecte es preveu de cinc mesos, per la qual cosa encara falta temps perquè les obres de la travessia comencin. Segons Ramon Ferré, alcalde del municipi, «encara caldrà esperar per veure l’inici de les obres», però la redacció del projecte suposa entrar «a la fase decisiva, perquè la remodelació es farà tal com ara es dibuixi i planifiqui». 

L'objectiu del projecte és convertir la C-31, al tram que va de la rotonda de la Creu Roja al límit amb Cunit, en una travessia urbana, pacificant el trànsit i reduint el volum de vehicles. Per això serà vital que la reducció de carrils en aquesta via vingui acompanyada «de mesures relatives al peatge de l'autopista C-32», segons ha subratllat l'alcalde.

Cunit, esperant l'inici de les obres

La remodelació també preveu fer millores per a l'evacuació de les aigües de pluja, i per a potenciar la mobilitat dels usuaris més vulnerables de la via pública, els vianants i els ciclistes. Cunit és l'altre municipi que també està pendent d'una remodelació important d'aquesta carretera interurbana. En un principi, les obres havien de començar aquesta tardor, tot i que l'aturada de l'activitat provocada pel coronavirus pot comportar un retard. 

"Enhorabona: Boníssimes notícies pel Museu Pau Casals del Vendrell" "El Baix Penedès busca atraure visitants a través de l'enoturisme"