Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ÚLTIMA HORA

Pedro Sánchez confirma noves eleccions el 10 de novembre

L'Ajuntament de Banyeres vota en contra de posar una pancarta de suport als «presos polítics»

La votació provoca una nova picabaralla entre el PDeCAT i Un Nou Banyeres
L'Ajuntament de Banyeres del Penedès. | BP Diari

 

L'Ajuntament de Banyeres del Penedès no lluirà una pancarta de suport als «presos polítics». El ple municipal del passat 17 de gener va debatre una moció del grup municipal del PDeCAT en la qual es demanava penjar a la façana del consistori una pancarta demanant l'alliberament dels presos, que hauria d'estar penjada fins que aquests quedessin en llibertat. El vot en contra de tres dels quatre regidors d'Un Nou Banyeres (BNY) i dels tres regidors del PSC va tombar la moció.

 

El PDeCAT lamenta el vot en contra del BNY

El PDeCAT i el regidor d'ICV hi van votar  favor, però això no va ser suficient. Des del PDeCAT han enviat un comunicat de premsa en el qual lamenten aquest vot en contra del govern del BNY «malgrat que és reconegut com a filial d'ERC». Tot i això, afegeixen que no els sorprèn aquest posicionament perquè ja havien pres «amb anterioritat posicionaments poc afins al procés polític que viu Catalunya», com quan es van negar «a aprovar l’adhesió del nostre municipi a l’AMI».

 

El PDeCAT assegura que es va garantir a l'alcalde, Amadeu Benach, que les conseqüències jurídiques d'aquesta acció no recaurien només sobre ell, sinó sobre «tots els regidors que hi votessin a favor». El vot negatiu el veuen des del PDeCAT com un «càstig» i una «venjança» perquè en el ple anterior el seu partit no va votar a favor d'una modificació de crèdit. El BNY governa en minoria junt amb ICV a Banyeres.

 

Benach veu una «campanya destructiva» per les eleccions

Amadeu Benach, per la seva banda, ha negat cap mena de venjança per part del govern i ha argumentat que no aprovaran accions d'aquest tipus «perquè després el PDeCAT es nega a votar a favor de modificacions de crèdit per la defensa jurídica» dels investigats. Com a exemple, ha remarcat la investigació de la qual el mateix batlle va ser objecte per les estelades a les rotondes durant la campanya del 21-D. Benach ha afegit que la moció del PDeCAT s'emmarca en «una campanya destructiva pocs mesos abans de les eleccions».

 

Amortització del deute

Per altra banda, el PDeCAT de Banyeres també ha criticat l'anunci de l'amortització del deute municipal que va fer fa pocs dies el govern local. Pels antics convergents, això no ha estat fruit d'una bona gestió econòmica del govern, sinó que ha vingut derivat per «la manca d'inversions» que ha fet i els ingressos superiors que hi ha hagut durant aquest mandat en comparació amb l'anterior, per la sortida de la crisi econòmica.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris