EN DIRECTE

❗️💨 Alerta màxima a Tarragona pel fort temporal de vent

L'Ajuntament de Banyeres del Penedès defineix el nou cartipàs municipal

Els resultats electorals del mes de maig van donar un regidor més a Un Nou Banyeres, que va pactar amb els comuns per investir alcalde Amadeu Benach
Imatge dels nous cinc regidors i l'alcalde de l'Ajuntament de Banyeres del Penedès. | Cedida

 

El passat divendres 5 de juliol, l'Ajuntament de Banyeres del Penedès va celebrar un ple extraordinari amb motiu de l'organització del nou consistori. En aquest, es va aprovar que la Junta de Govern local estigui formada per l'alcalde Amadeu Benachinvestit alcalde el 15 de juliol— Marc Majem, cap de llista de Banyeres en Comú Verds; Anna Jané i Joan Roig. D'aquesta manera, el màxim òrgan representatiu del municipi queda repartit per tres regidors d'Un Nou Banyeres (BNY) i un dels comuns.

 

Un Nou Banyeres va millorar els resultats aquest mes de maig

A les eleccions del passat mes de maig, Amadeu Benach i el seu partit van veure com els electors van premiar la seva tasca dels darrers anys, materialitzat en un augment del suport a les urnes: 207 vots més (de 427 a 634) que han suposat un suport del 40% aquestes darreres eleccions i, sobretot, un regidor més, que fa un total de cinc. Així, Un Nou Banyeres va revalidar el 4 de juliol l'anterior pacte de govern amb els comuns, que tot i perdre alguns vots respecte als penúltims comicis van mantenir el seu regidor.

 

D'aquesta manera, Amadeu Benach era investit el 15 de juliol amb el suport de Marc Majem, líder dels comuns, i assegurava quatre anys més en el càrrec amb un pacte de govern més còmode que en l'últim mandat, ja que la suma dels dos partits és suficient per assolir la majoria necessària de sis regidors. Per Benach, «el fet de tenir un pacte de govern estable ens permetrà dur a terme moltes accions que en el passat mandat, en estar en minoria, no vam poder fer». I és que recordem que Un Nou Banyeres i els comuns es van quedar en minoria (5 regidors) després que el 2016 el PSC, amb tres regidors, trenqués l'acord de govern.

 

Amadeu Benach, sent investit, de nou, alcalde de Banyeres. | Cedida

 

Repartides les regidories 

Refrendat el pacte i restaurada la confiança, s'ha fet efectiva la distribució de les regidories, que es reparteixen sis regidors. Així doncs, Amadeu Benach rep la direcció de les Àrees de Governació, de Personal, de Trànsit i Seguretat, d'Urbanisme i Territori i de Cultura. Marc Majem, tinent d'alcalde, es fa responsable de les Àrees de Medi Ambient i Foment, de Sanitat i de Promoció Econòmica.

 

L'Àrea de Joventut i Lleure i l'Àrea de Festes arriben a mans d'Anna Jové, segona tinent d'alcalde; Albert Romero dirigirà les Àrees d'Ensenyament, d'Esports, de Benestar Social i Família; Joan Roig, tercer tinent d'alcalde, les de Gent Gran i Immigració i de Serveis; i finalment, les Àrees de Treball i Ocupació i d'Hisenda aniran a càrrec d'Ester Sanahuja.

 

Acords per les retribucions i les sessions plenàries

Al mateix ple extraordinari del 5 de juliol, es va acordar la periodicitat de les sessions plenàries ordinàries per cada tres mesos, concretament l'últim dijous dels mesos de gener, abril, juliol i octubre a les set de la tarda. En la mateixa línia, es van resoldre les retribucions tant del batlle com dels regidors: un sou anual de 21.212 euros distribuïts en catorze pagues per a Amadeu Benach i una retribució d'11.000 euros per als regidors en el govern.

 

La resta de regidors, els que s'hi dediquen a temps parcial, els que són a l'oposició, rebran gratificacions per assistència efectiva a òrgans col·legiats, que pot oscil·lar entre 140 i 150 euros per sessió plenària, Comissió especial de comptes o Junta de Govern local. A més, els regidors i membres del Consell Rector de la Fundació Josep Cañas rebran 60 euros per sessió.