Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

L'Ajuntament de la Bisbal emprendrà mesures legals per l'estat del gos atrapat

Sol·licitaran autorització judicial per accedir a la finca i fer-se càrrec de l'animal
El gos, ja alliberat. | Ajuntament de la Bisbal del Penedès.

 

L'Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha anunciat que emprendrà mesures legals per l'estat en el qual es trobava el gos que aquest matí ha estat alliberat per Seprona a un habitatge de la urbanització de l'Esplai. El gos feia tres dies que estava atrapat entre la porta de la casa i una reixa i, segons els veïns, es trobava en un estat d'estrès important, a causa del fred i la impossibilitat de moure's.

 

Després que l'associació Adopta Ladridos Tarragona hagués denunciat la situació aquest dimecres 2 de gener a la tarda, l'Ajuntament de la Bisbal ha intentat localitzar els propietaris de l'habitatge, sense èxit. Com que no els han trobat, han avisat als Mossos d'Esquadra i al Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil. Com que des de l'Ajuntament no podien accedir a un habitatge privat sense autorització judicial, ha estat el Seprona de la Guàrdia Civil qui s'ha encarregat d'alliberar el gos.

 

Demanaran accedir a l'habitatge per fer-se càrrec de l'animal

Segons el consistori, l'alliberament s'ha fet «donat el seu estat de necessitat i sempre buscant el seu benestar». El gos no està censat a l’Ajuntament de Bisbal i no disposa de xip identificatiu. L'entitat Animal Rescue també s'ha personat al lloc dels fets per comprovar l'estat de gos. Des del consistori han avançat que procediran a emprendre «les accions legals oportunes contra els propietaris de l’habitatge per les condicions en les quals es trobava l’animal».

 

De moment, el gos ha quedat en llibertat als terrenys de la finca on estava, i l'Ajuntament espera rebre l'acta redactada del Seprona per demanar l'autorització judicial per poder accedir-hi i entregar l'animal a una protectora, sempre que no apareguin abans els propietaris i puguin esclarir els fets. El que sí que faran des del consistori és proveir d’aliments i aigua el gos, mentre no es disposi de l’autorització judicial. També buscaran solucions per a la seva protecció i benestar si no apareixen els propietaris de l'animal.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

Comentaris