Vista aèria del sector Miramar de Cunit.

L'Ajuntament de Cunit vol comptar amb els veïns per desenvolupar el Pla Parcial de Miramar

Es preveuen 125 habitatges, la meitat dels quals seran de protecció oficial

L'Ajuntament de Cunit ha anunciat que té la intenció de crear una comissió de seguiment del desenvolupament del sector Miramar, una zona de bosc mediterrani que el Pla General del 2006 qualifica d'urbanitzable. Fa uns dies, des del grup ecologista Geven van lamentar que es vulguin construir 99 habitatges en aquesta zona, afirmant que això tindria un fort impacte ambiental.

Des del consistori apunten ara que el govern actual no ha autoritzat «cap urbanització en aquest àmbit» i que per a fer-ho cal desenvolupar abans un Pla Parcial «que encara no existeix». Aquest Pla Parcial és el que vol tirar endavant l'actual govern local a través de la comissió de seguiment, en la qual es vol comptar amb la participació dels veïns del municipi.

Recollir les propostes dels veïns

Segons han explicat des del consistori, la comissió ha de servir tant per «mantenir informats» els veïns com per recollir «propostes i suggeriments». També asseguren que es convocaran «tantes reunions com siguin necessàries per resoldre dubtes i posar sobre la taula les qüestions que es considerin oportunes».

Pel que fa a la modificació puntual del POUM que es va fer al ple del passat desembre, des del govern municipal expliquen que va ser una proposta de la Comissió Territorial d'Urbanisme (CUT) per «incrementar el sostre d'habitatge en 25 habitatges protegits sense incrementar l'edificabilitat», així com per crear «una franja verda per delimitar el sector d'habitatge i el d'activitat econòmica». La intenció de l'Ajuntament de Cunit és que hi hagi 125 habitatges en aquest sector, dels quals la meitat siguin de protecció oficial.