L'Ajuntament de Cunit concedeix la setmana laboral de 35 hores als seus treballadors

Es desconvoquen les aturades que es feien cada setmana

 

Façana de l'Ajuntament de Cunit. | BP Diari

 

L'Ajuntament de Cunit ha acabat aprovant la concessió de la setmana laboral de 35 hores per als seus treballadors. Aquesta era una reclamació de la plantilla, que des de feia aproximadament un mes havia començat una vaga parcial amb aturades de mitja hora en diversos dies alterns. Els treballadors exigien la reducció de la jornada de 37,5 hores setmanals, després que un decret llei del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, hagués revertit la mesura impulsada pel govern del PP d'augmentar la jornada de les 35 a les 37,5 hores.

 

Després d’un mes i mig de negociacions, durant els quals hi ha hagut també protestes al ple municipal, les dues parts han arribat a una entesa i els treballadors han desconvocat les aturades que feien en dies alterns des de les onze a dos quarts de dotze del matí. La nova jornada de 35 hores entrarà en vigor a partir de demà dijous 4 d’abril. Els convocants de les aturades havien estat els sindicats CCOO i SPL-MCE de la policia.

 

La TDT i el desplegament de la fibra òptica

També dins l'àmbit informatiu de Cunit, l'Ajuntament ha comunicat que està treballant per millorar la cobertura de TDT al municipi i el desplegament de la fibra òptica. Durant la segona quinzena de març, tècnics de la regidoria de Noves tecnologies i responsables polítics de l’Ajuntament de Cunit i de Calafell es van reunir per parlar del problema de recepció de la TDT, així com del desplegament de la fibra òptica en els dos municipis.

 

En el cas de la televisió digital, la competència és de la Generalitat de Catalunya, mentre que en el cas de la infraestructura d’Internet, la tenen els operadors de telefonia. Els consistoris de Cunit i Calafell fa temps que treballen conjuntament en temes de caràcter tecnològic, especialment en els que afecten els dos municipis. Calafell ja va apuntar fa uns dies que havia mostrat el seu malestar davant les operadores de telefonia pel retard en el desplegament de la fibra òptica.