Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Ja es poden demanar els ajuts per l'IBI del 2019 a Calafell

L'import màxim que es pot rebre és de 250 euros
Vista de Segur de Calafell. | Ajuntament de Calafell

 

L'Ajuntament de Calafell ha obert el termini per demanar els ajuts per a l'Impost de Béns Immobles (IBI) de l’any 2019, que restarà obert fins al 21 de març. Per sol·licitar la subvenció cal adreçar-se a les oficines del Servei d'Atenció al Ciutadà (SAC), on es facilitarà una instància als interessats. L'ajut s'atorgarà a les persones que compleixin els requisits de la convocatòria i va adreçat a les famílies que pateixen dificultats econòmiques per poder fer front a aquest pagament.

 

Per això hi ha un escalat amb el qual es determina qui és susceptible de rebre aquest ajut. Es tenen en compte els ingressos i el nombre de membres de la unitat familiar, i s'aplica com a referència l'indicador de renda de suficiència de Catalunya. Segons el consistori, aquest indicador és «més generós» que altres, la qual cosa permet arribar a més ciutadans. L'import màxim que es pot subvencionar és de 250 euros, podent arribar a un 48% de la quota.

 

També la poden demanar els llogaters

La subvenció també pot ser sol·licitada pels llogaters als quals el propietari els repercuteix el pagament de l'IBI, així com tot aquell que sigui usufructuari de l'habitatge per les seves circumstàncies personals o familiars. Els ajuts per l'IBI són fruit d'un acord entre l'equip de govern de Calafell i el grup municipal de la CUP, en les ordenances fiscals del 2017. Des d'aleshores s'ha anat oferint cada any. 

 

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha volgut recordar que «la crisi que encara vivim ha arribat fins a persones i famílies que abans no hauríem considerat que estiguessin en dificultats, però ara sí» i que, amb mesures com aquesta, el consistori mira de fer-los costat. En canvi, l'Ajuntament del Vendrell va informar el passat octubre que no havia trobat «la fórmula legal» per aplicar unes subvencions similars de l'IBI per a les rendes baixes. Aquest era un acord del govern del Vendrell amb el grup municipal de Sí Se Puede. L'IBI al Vendrell ha pujat un 3% aquest any per la revisió del cadastre.

 

 

 

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

Comentaris