Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

L'alberg de Coma-ruga acull «provisionalment» 25 menors estrangers tutelats

La Generalitat n'ha repartit per diferents punts del territori pel col·lapse dels centres de la DGAIA
Imatge de l'exterior de l'alberg de Coma-ruga, de la Generalitat de Catalunya. | TarragonaDigital

 

L'alberg de Santa Maria del Mar de Coma-ruga, al Vendrell, és un dels centres que actualment acullen diversos menors estrangers no acompanyats (MENA) que han arribat les últimes setmanes a Catalunya. El centre d'acollida que la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) té al Masnou (Maresme), on es fa la primera rebuda d'aquests menors estrangers, va quedar col·lapsat fa uns dies, i la DGAIA ha repartit aquests menors en altres centres d'emergència que fan la primera acollida.

 

L'alberg del Vendrell acull actualment 25 d'aquests menors de forma «provisional», segons ha explicat a aquest mitjà el regidor de Serveis Socials de l'Ajuntament del Vendrell, Rafel Gosálvez. L'alberg és de la Generalitat, amb el qual aquesta és una decisió que s'escapa del consistori. Gosálvez ha apuntat que la setmana passada van ser informats de la presència d'aquests 25 MENA al Vendrell, i que van posar la regidoria de Serveis Socials a disposició del que la DGAIA necessités.

 

Dos menors detinguts per fer tocaments a una noia

El fet que l'alberg estigui acollint aquests menors tutelats per la Generalitat es va conèixer el passat divendres, quan va transcendir als mitjans de comunicació que dos dels menors havien estat detinguts per, suposadament, fer tocaments a una noia, també menor, que feia una estada a l'alberg amb un grup de joves vinguts del nord d'Europa. Els fets van succeir el dimecres 19 de setembre als passadissos de l'alberg, i els monitors del grup van poder retenir els dos menors fins que van venir els Mossos d'Esquadra i els van detenir.

 

Des de l'Ajuntament del Vendrell han afirmat que la Generalitat no els ha informat sobre quant de temps els 25 MENA estaran a l'alberg de Coma-ruga. Tampoc els consta que anteriorment s'hagués usat aquest espai per albergar menors tutelats que acabaven d'arribar al país. També l'alberg Casa Gran d'Altafulla va ser notícia la setmana passada per acollir alguns d'aquests menors tutelats, un fet que es va conèixer després que es produís una baralla al centre de la població.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris