Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Albinyana detecta diversos fraus en el consum d'aigua

Aquest 2018 hi ha hagut set fraus que corresponen a 941.000 litres d'aigua
Vista del poble d'Albinyana. | BP Diari

 

Aigües d'Albinyana ha anunciat que s'han detectat un total de set fraus en el consum d'aigua al municipi aquest 2018. Representen uns 940.000 litres d'aigua defraudats. Els fraus s'han detectat en una campanya de vigilància i control del consum d'aigua, on es volien localitzar comptadors manipulats o connexions sense autorització a la xarxa general. Són controls que l'empresa fa periòdicament, ja que acaben tenint una afectació en tots els usuaris.

 

Des d'Aigües d'Albinyana han explicat que en el moment en què es localitza un possible frau s'aixeca acta i es realitzen fotos per estudiar el cas. Quan el frau es confirma, l'empresa procedeix a retirar el comptador de manera immediata, deixant una targeta on s'informa dels motius pels quals s'ha tret el comptador. La incidència es comunica tant al propietari de l'habitatge com a l'Ajuntament d'Albinyana. 

 

L'infractor ha de presentar-se a les oficines d'Aigües d'Albinyana per abonar l'import defraudat i, en cas que això no passi, es deriva el cas al departament jurídic, que pot acabar presentant una denúncia al jutjat. L'empresa apunta que la majoria dels fraus són per manipulacions del comptador, perquè aquest no comptabilitzi el pas de l'aigua. Alguns d'aquests casos s'han pogut detectar per avís dels veïns, afegeixen. L'empresa té el telèfon 900 81 40 81 per comunicar incidents d'aquest tipus.

 

Renovació de la xarxa d'aigua potable

L'Ajuntament d'Albinyana també ha informat que ha rebut una subvenció de la Diputació de Tarragona de 136.435 euros, dels quals 100.000 euros són en concepte del programa PAM d’Inversió i 36.435 euros en concepte del programa PAM de Despesa corrent. L’obra d’inversió, amb un pressupost de 234.987 euros, consistirà en la renovació de la xarxa d’aigua potable dels carrers de Pedraforca, Turó de l’Home, Gredos, Mont Perdut i Puig Major. Pel que fa a la despesa corrent, consistirà a sufragar les despeses diàries de funcionament dels diferents serveis que ofereix el municipi.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris