EN DIRECTE

⚠️🌧 Talls de carreteres, inundacions i estralls arreu en l’últim dia del Glòria

Dos alpinistes bisbalencs fan quatre cims de les Dolomites

Joan Rovira i Òscar Lombarte han fet quatre cims dels Alps italians
Joan Rovira i Òscar Lombarte, amb els seus acompanyants, en un dels cims de les Dolomites. | Ajuntament de la Bisbal del Penedès

 

L'Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha donat a conèixer que dos alpinistes bisbalencs, Joan Rovira i Òscar Lombarte, van fer entre els dies 26 i 29 de juny quatre cims de les Dolomites, als Alps italians. Van estar acompanyats en aquest trajecte per Íñigo Soteras, Joan Solé i Eloi Callado com a guies d'alta muntanya. Segons ha explicat Joan Rovira, els Alps italians són una destinació que repeteixen cada any, decantant-se aquest cop per fer les Dolomites.

 

La dificultat de les Dolomites

Rovira relata que, mentre ascendien, van  veure «que hi havia gent que va abandonar la pujada, entre ells uns russos i uns italians, però nosaltres no vam desistir i som els únics que vam arribar al capdamunt del cim gran», també anomenat cima Ovest, que té 2.973 metres. Els bisbalencs també van fer cim a la Saas de Stria (2.477 metres), la Torre del Barancio de les Cinque Torri, un conjunt de cinc cims que té una alçada màxima de 2.361 metres, i la Marmolada, el massís més alt de les Dolomites, amb una alçada màxima de 3.343 metres al punt més alt, la Punta Penia.

 

Segons Rovira, aquestes sortides «són bastant difícils, molt llargues, i cal dedicar-hi moltes hores», però arribar als cims ho compensa tot. «És una sensació emotiva perquè l’esforç és tan gran que pateixes molt, però després no te'n recordes del patiment, només queda la satisfacció», afegeix. Des de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès han felicitat Rovira i Lombarte, així com a la resta de l’equip, per aquesta fita.

 

Mulla't per l'esclerosi múltiple

També relacionat amb la Bisbal del Penedès, aquest diumenge 14 de juliol la regidoria d'Esports s'adhereix de nou a la campanya 'Mulla't per l'esclerosi múltiple', un esdeveniment amb el qual es vol que, durant tot un dia, «tothom pugui mostrar la seva solidaritat cap a les 9.000 persones que tenen aquesta malaltia a Catalunya, mullant-se en les piscines que participen en la campanya». L’acte l'organitza la Fundació Esclerosi Múltiple i s’hi podrà col·laborar a la piscina pública, mitjançant la compra de diversos productes de marxandatge.