Àngels Gimeno guanya el Concurs Literari de la Bisbal del Penedès

Carles Castelló s'ha endut el premi ADB al treball de temàtica bisbalenca
Els premiats al Concurs Literari Sant Jordi de la Bisbal del Penedès. | Ajuntament de la Bisbal del Penedès

 

Àngels Gimeno ha estat la guanyadora de l'11è Concurs Literari de Sant Jordi de la Bisbal del Penedès. Aquest dimarts 23 d'abril s'han entregat els premis d'un certamen en el qual hi han participat 21 autors, amb un total de 32 obres, gairebé el doble que l’any passat. Gimeno s'ha emportat el primer premi —200 euros, un lot de llibres i un diploma commemoratiu— amb 'Homo hominis lupus', una obra de la qual el jurat ha destacat el seu «enfocament sorprenent, dotant el text d’un punt de vista original, amb una prosa molt acurada i una tendresa exquisida».

 

El jurat ha decidit deixar desert el segon premi, mentre que Rosalia Guerrero Jordán ha obtingut el tercer premi (100 euros, un lot de llibres i un diploma) amb 'Refugio de Papel', pel seu «caire social i la rellevància del tema tractat, així com per un ús excels i respectuós de la gramàtica». Pel que fa al premi ADB al treball de temàtica bisbalenca (200 euros), aquest l'ha obtingut Carles Castelló per 'Flor d’octubre'. El jurat ha destacat que l’autor «ha teixit dues històries molt ben entrecreuades d’un tema local que trenca estereotips, amb una varietat estructural i una utilització molt ben trobada del llenguatge col·loquial».

 

Per últim, el jurat ha fet una menció especial per a Marc Casellas pel relat 'Memòries del passat', segons han apuntat «per la singularitat de crear un text que, més enllà de l’excel·lència en els aspectes temàtics o formals, està dotada d’una finalitat pròpia, la de l’esforç per recuperar la memòria històrica». En acabar l’entrega de premis, el públic ha pogut gaudir del monòleg 'Les 7 pomes' de l’humorista bisbalenc Ferran Aixalà.

 

Dia Internacional de la Dansa

Per altra banda, la Bisbal del Penedès celebra aquest dissabte 27 d'abril el Dia Internacional de la Dansa, amb un ampli ventall d’activitats. La jornada començarà amb tallers oberts per a tothom a la sala gran del CMC, de zumba amb Edgar Gonmar (10.30 hores), dansa oriental amb Milena Cañas (11.00 hores) i sevillanes amb Lali Ilusiones Flamencas (11.30 hores). A la una es farà un vermut musical a la pista, amb Els Esventats.

 

Ja a les 17.00 hores tindrà lloc una cercavila des del CMC fins a la Societat amb els Geganters i Grallers de la Societat i el Ball de Gitanes de la Bisbal. A les 17.30 hores, a la Societat, hi haurà un espectacle final i un berenar, amb la participació dels alumnes de l’activitat extraescolar 'ballem' de l’Escola Ull de Vent, Edgar Gonmar, Ilusiones Flamencas, La Chata y Pasión Flamenca i Milena Cañas amb dansa oriental.

 

També et pot interessar:

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris