L'Ajuntament de la Bisbal del Penedès.

Aqualia denúncia l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès per la rebaixa de les tarifes de l'aigua

El consistori va rebutjar l'increment que proposava l'empresa

La disputa entre l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès i l'empresa concessionària de l'aigua al municipi, Aqualia, acabarà als tribunals. Aqualia ha presentat un contenciós administratiu després que el consistori rebutgés l'últim increment de tarifes proposat per l'empresa. El desembre del 2019 el ple de l'Ajuntament va rebutjar per unanimitat aquest increment, després que la secretària i interventora emetés un informe desfavorable a la proposta.

Aqualia volia incrementar les tarifes per compensar la modificació que va aprovar el consistori l'any 2017 i que suposava una rebaixa de la quota de servei. La concessionària considerava que la rebaixa de la quota generava un desequilibri de la concessió. Per aquest motiu, un cop rebutjat l'increment de tarifes, l'empresa va sol·licitar a l'Ajuntament una compensació de 126.434 euros, que el consistori no va abonar. Finalment, Aqualia va decidir recórrer a la justícia, presentant un recurs contenciós administratiu.

Serveis de defensa jurídica

Davant aquesta situació, la junta de govern local d'aquest dilluns 9 de novembre ha aprovat la contractació del servei de defensa jurídica amb el bufet Isabel Baixeras, Montserrat Boronat i Montserrat Felip SCP, per un import de 2.420 euros. L'alcaldessa, Agnès Ferré, ha lamentat que Aqualia hagi presentat el contenciós, apuntant que des del govern local el que es vol «és que l’empresa ofereixi el servei que es mereixen els veïns de la Bisbal».

La mateixa junta de govern ha aprovat la contractació dels serveis de defensa pel contenciós que el consistori manté amb el Club Segle XX, per la nul·litat de contracte de lloguer que va declarar el ple el passat mes d'agost. En aquest cas, el contracte s'ha fet per un import de 2.662 euros.