Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

L'Arboç commemora el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

S'han preparat diferents actes pel diumenge al matí
La rambla Gener acull els actes d'aquest diumenge. | Ajuntament de l'Arboç

 

L'Arboç és un dels municipis que aquest diumenge 2 de desembre celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, una commemoració que es va establir l'any 1992 per part de l'Assemblea de les Nacions Unides. Es tracta d'una jornada amb la qual es vol fomentar l'impuls de mesures orientades a la millora constant d'aquest col·lectiu, per tal d'aproximar-se a la igualtat d'oportunitats i a la integració plena d'aquestes persones a la societat.

 

L'Ajuntament de l'Arboç s'ha volgut comprometre amb aquest col·lectiu de persones i ha preparat un seguit d'actes per aquest diumenge, començant a les onze del matí, a la rambla Gener, amb una gran ludoteca a l'aire lliure, que inclourà jocs tradicionals de gran format cedits per Jove Baix Penedès. Després, la batucada Petafort Percussió del Vendrell recorrerà els carrers del municipi fent sentir els seus timbals en una animada cercavila. Ja a les dotze del migdia, es llegirà un manifest a la mateixa rambla Gener.

 

Actes organitzats per l'administració i diferents entitats

Els actes d'aquest diumenge són organitzats per l’Ajuntament de l’Arboç i l’Ajuntament de Bellvei, amb la col·laboració de Jove Baix Penedès, la batucada Petafort Percussió, la Fundació Santa Teresa i el Club Esportiu Garbí del Vendrell. L’Ajuntament de l’Arboç ha volgut donar el seu agraïment «a totes les institucions i col·lectius que han col·laborat per fer possible aquesta jornada festiva, en especial a la Batucada Petafort Percussió que actuarà de manera totalment gratuïta i desinteressada».

 

El Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat se celebra a diferents municipis aquest cap de setmana, tot i que el dia en concret és el 3 de desembre. La discapacitat és una condició que afecta el nivell de vida d’un individu i que consisteix en el patiment d’una deficiència física o mental, com la discapacitat sensorial, cognitiva, intel·lectual, la malaltia mental o diversos tipus de malalties cròniques.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris