L'Enramada de l'Arboç torna amb més forners i més bodegues que mai

La fira de la coca enramada se celebra els dies 26 i 27 d'octubre

L'Arboç ja ho té tot a punt per encarar la sisena edició de l'Enramada, la fira de coca enramada del Penedès, que es mostra plenament consolidada després de sis anys. Aquest 2018, l'Enramada serà els dies 26 i 27 d'octubre i arribarà amb més forners i més estands de bodegues i cooperatives que mai. D'aquesta manera, s'espera mantenir la tendència a l'alça d'un certamen que cada any compta amb una gran assistència de públic i de participants.

Durant les dues jornades de la fira, s'han preparat un gran nombre d’activitats relacionades amb la coca enramada, com ara el maridatge de vins i caves del Celler 10 d’abril amb formatges de Marvall del Vendrell i de Xerigots de Vilafranca del Penedès. Des de l'Ajuntament de l'Arboç han anunciat que aviat se sabrà el nom del personatge del món gastronòmic penedesenc que s'encarregarà d'inaugurar la sisena edició de l'Enramada, el divendres al vespre. 

L'Enramada, una eina de promoció del municipi

L'Ajuntament de l'Arboç destaca que l'Enramada suposa «una bona eina per a la promoció i dinamització econòmica del municipi», i és amb aquest objectiu que s’aposta per «la plena consolidació d’aquest esdeveniment en el calendari festiu arbocenc i com un referent de la gastronomia penedesenca». La fira de l'Enramada compta cada any amb actuacions musicals que li donen color, mostres de 'show cooking' de cuiners de la comarca i altres sorpreses que s'aniran descobrint en els dies que falten fins a l'inici d'aquesta important fira.

L'Enramada de l'Arboç es va posar en marxa l'any 2013 i, ja des del primer any, es va comprovar que l'aposta era plenament encertada. El consistori va concebre el certamen com una manera d'impulsar aquest producte típic del Penedès, que alguns defineixen com «la pizza penedesenca». Any rere any, l'Enramada de l'Arboç ha augmentat el nombre de participants i de públic, convertint-se en un esdeveniment imprescindible de la tardor a la comarca del Baix Penedès.


Comentaris