Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

L'Arboç decidirà els projectes a votar als pressupostos participatius en un Fòrum Ciutadà

S'hi destinarà una partida de 40.000 euros
Vista de l'Arboç. | Ajuntament de L’Arboç

 

L’Ajuntament de l'Arboç ha anunciat que el pròxim dijous 20 de setembre es farà un Fòrum Ciutadà de Priorització en el qual es triaran els projectes que se sotmetran a votació en el marc dels pressupostos participatius. La sessió es farà a la sala d'actes de la Biblioteca a partir de les 19.30 hores, i és oberta a tothom. Aquest any es destina una partida de 40.000 euros a fer inversions entre els projectes que escullin els ciutadans.

 

Els tècnics municipals han dut a terme, durant les darreres setmanes, una exhaustiva anàlisi i treball de les 188 propostes ciutadanes presentades, per seleccionar les que complien els requisits establerts i descartar les que no passaven el filtre tècnic i econòmic. Els pròxims dies es donarà a conèixer el llistat de projectes que finalment s'han acceptat, i que són els que els ciutadans podran prioritzar el dia 20 de setembre a la Biblioteca del municipi. 

 

Prioritzar les diferents propostes

L'objectiu del Fòrum Ciutadà de Priorització és que els ciutadans que hi participin puguin debatre la conveniència de votar cada projecte i determinar-ne la seva prioritat. Alfons Ribas, regidor de Participació Ciutadana de l'Arboç, ha fet una crida a la participació, assegurant que amb aquest fòrum s'entra «a la fase decisiva del procés, molt orgullosos de la resposta i la implicació ciutadana demostrada fins al moment i plenament convençuts que eines de participació directa com aquesta són essencials per seguir construint plegats el municipi de present i futur que desitgem».

 

Els projectes seleccionats se sotmetran posteriorment a votació popular. A la consulta hi podran participar totes aquelles persones majors de 16 anys empadronades a l’Arboç mitjançant el seu vot a través de la plataforma www.arbocencopina.cat. L'Ajuntament de l'Arboç s'ha compromès a integrar al pressupost d'aquest 2018 les propostes més votades fins a esgotar la partida de 40.000 euros prevista. Aquest és el segon any que l'Ajuntament de l'Arboç fa pressupostos participatius.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

Comentaris