Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

L'Arboç estudia com refer el pont de la riera de Marmellar

S'ha fet un camí temporal de terra per facilitar el creuament

 

El pas de terra provisional que creua la riera de Marmellar a l'Arboç. | Ajuntament de l'Arboç

 

L'Ajuntament de l'Arboç està estudiant com refer el pont del camí de la Masia Papiol al seu encreuament amb la riera de Marmellar. Fa aproximadament dos mesos, un fort episodi de pluges va fer baixar la riera amb una contundència poc habitual, i l'aigua es va endur el camí i el pont que travessava en aquest punt. Aquell dia van caure 130 litres per metre quadrat en molt poca estona.

 

El Departament d'Urbanisme del consistori, de forma conjunta amb l'Agència Catalana de l’Aigua (ACA) estan valorant ara com refer aquest pas amb un pont que sigui prou dimensionat per evitar les vingudes fortes d'aigua. De moment, i per tal de facilitar el pas dels vehicles que passen pel camí de la Masia Papiol, el consistori ha habilitat un pas de terra, que és provisional fins que es decideixi com es fa el nou pont.

 

La riera de Marmellar

La riera de Marmellar, que desemboca al Pantà del Foix, té un traçat molt llarg que s’inicia a Querol, a la serralada prelitoral, a uns 40 quilòmetres de l’Arboç. Pel municipi arbocenc hi ha aquest pas habilitat al camí de la Masia Papiol, que des de fa dos mesos es va endur l'aigua. L'Ajuntament recorda que les vingudes sobtades d’aigua en torrents i rieres són habituals a la zona mediterrània pels xàfecs intensos que poden caure en molt poca estona. Per això cal estudiar i senyalitzar bé els punts conflictius de pas de zones inundables com aquesta.

 

Les fortes pluges de finals del 2018

Els forts episodis de pluges que es van registrar els últims mesos del 2018 van fer baixar molt carregades les rieres que passen pel Baix Penedès. Al Vendrell, la riera de la Bisbal es va desbordar i va obligar a tallar la carretera de Sant Salvador. A més a més, l'aigua va deixar l'asfalt molt malmès i amb risc que s'enfonsés, raó per la qual es va tallar un punt en concret durant diverses setmanes, fins que es van poder fer totes les reparacions al paviment.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris