Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ATENCIÓ

Ferit per inhalació de fum en un incendi a Vila-seca

Arrenquen la placa de la plaça de l'U d'Octubre de Bellvei l'endemà d'inaugurar-la

En l'acte hi va assistir el vicepresident d'Òmnim, Marcel Mauri
Moment de la descoberta de la placa de la plaça de l'U d'Octubre de Bellvei. | Cedida

 

Bellvei va inaugurar aquest dissabte, 6 d'octubre, la plaça de l'U d'Octubre. Ara bé, aquest diumenge, el municipi s'ha llevat amb la placa arrencada. La nova denominació va quedar oficialment inaugurada en un acte on van ser presents l'alcalde del municipi, Fèlix Sans, i que va comptar amb la presència del vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, qui va ser l'encarregat de descobrir la nova placa que dona nom a la plaça. Així, ara la plaça commemora l'espai que va ser escenari de la votació pel Referèndum d'Autodeterminació de Catalunya a Bellvei el passat 1 d'octubre del 2017.

 

A l'acte d'inauguració de la nova plaça hi van assistir unes 200 persones entre veïns i veïnes del poble, regidors de l'ajuntament i també representants de les entitats independentistes, l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural. Les entitats van ser les encarregades d'organitzar la celebració posterior a la descoberta de la placa. Durant l'acte, es va tenir un record per tota la gent que va fer possible el Referèndum, és a dir, des de totes aquelles persones que van defensar el local de votació des de dos dies abans de l'1 d'octubre fins als veïns que van custodiar les urnes i les paperetes.

 

Bellvei ja té plaça de l'U d'Octubre | cedida

 

 

Jordi Cuixart encoratja a «lluitar per la justícia i la dignitat»

Marcel Mauri va fer un discurs en què va demanar la unitat del sobiranisme per afrontar els pròxims mesos. A més, va llegir una carta del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que ell mateix va escriure expressament per l'acte a Bellvei. En la carta, Cuixart encoratja a tothom a «persistir en la lluita per la justícia i la dignitat» i per «construir la nova República»

 

Per la seva banda, l'alcalde, Fèlix Sans, va remarcar que a partir d'ara la plaça és de tot el poble i simbolitza l'espai en el qual, per un dia, centenars de persones van unir-se per defensar un dret bàsic com és el de poder votar. Durant l'acte també van intervenir cinc dels voluntaris que van treballar l'1-O per fer possible el Referèndum, i també es van poder veure els missatges de Carles Puigdemont i dels exconsellers a l'exili Meritxell Serret i Toni Comín.

 

La placa de la plaça de l'U d'Octubre de Bellvei no ha durat ni 24 hores

L'Ajuntament de Bellvei ha anunciat que la placa de la plaça inaugurada aquest mateix dissabte ja no hi és. Aquest diumenge al matí la placa no era al seu lloc. L'Ajuntament s'ha compromès en tornar-la a repostar de la mateixa manera que ho fa «amb les plaques oficials malmeses». 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris