Una avioneta fa un perillós vol rasant sobre la platja de Calafell

Els banyistes es van alarmar durant el matí d'aquest diumenge

 

Sorpresa i estupefacció dels banyistes de la costa de Calafell i de part del Baix Penedès el matí d’aquest diumenge, 14 de juliol. Un tranquil matí de cap de setmana a la platja va quedar troncat pel vol imprevist d’una avioneta que sobrevolava la platja de Calafell. No és estrany veure avionetes sobrevolant el mar a les platges tarragonines i catalanes. De fet, és una tècnica habitual de les empreses o entitats per promocionar-se i anunciar-se davant un bon grapat de gent, com ara la que volava l'estiu passat a la Costa Daurada instant a retirar llaços grocs. El que no és tan freqüent, però, és que l'avioneta voli a una altura perillosament baixa, com és el cas d'aquest cap de setmana.  

 

Així ho mostra un vídeo difós a les xarxes socials entre el veïnat de Calafell, on es pot veure una platja plena de banyistes i gent prenent el sol a la sorra, postal típica d’un diumenge de juliol. De sobte, però, de l’horitzó es va acostant una avioneta, en direcció sud, que sobrevola la línia de platja en paral·lel. L’avioneta, però, està volant per sobre dels caps dels banyistes, a només uns 15 o 20 metres per sobre del nivell del mar.

 

L'avioneta no seguia una trajectòria neta

El vídeo compartit a les xarxes ha servit com a prova per denunciar aquest fet públicament. Diversos banyistes van posar el crit al cel quan van veure l’aparell volant a tan poca alçada, en una platja en hora punta abarrotada de gent i de criatures. Alguns testimonis afirmen haver vist l'aeronau també a l'altura de Cunit i és que, de fet, l'avioneta venia des d'aquella direcció. A més, apunten que l'avioneta feia maniobres estranyes, fent ziga-zagues i sense seguir una trajectòria neta.

 

S'espera que amb les imatges enregistrades en aquest vídeo serveixin per poder identificar el pilot de l'avioneta, a l'espera de si s'exposa a alguna sanció per volar a tan poca altura respecte el nivell del mar i de la població.