GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El Baix Penedès debat sobre el conflicte del Sàhara Occidental

Els actes estan impulsats per l'associació Baix Penedès amb el Sàhara

L'Associació Baix Penedès amb el Sàhara ha preparat per a aquest cap de setmana dos actes per commemorar el 44è aniversari de la proclamació de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD), que va tenir lloc el 27 de febrer del 1976. Els actes, que es faran a l'Arboç i a Calafell, serviran per debatre sobre el conflicte del Sàhara Occidental, i poder entendre millor «un conflicte tan silenciat» com aquest, segons apunten des de l'associació.

 

Projecció d'un documental a l'Arboç

El divendres 28 de febrer, l'Ateneu Arbocenc (carrer de Rafael de Casanova, 47) acollirà a les 19.00 hores la projecció del documental 'Fusells i pintades', que comptarà amb la presència del seu director, Jordi Oriola, el qual explicarà com es du a terme la lluita no violenta del poble sahrauí. Després de l'acte hi haurà cuscús per a tothom per sopar. L'acte servirà per presentar els diferents projectes de cooperació de Baix Penedès amb el Sàhara, com les 'Vacances en Pau' i el 'Forma i Forma't als campaments de refugiats', així com una exposició fotogràfica dels camps de refugiats.

 

Jornada solidària a Segur de Calafell

La segona jornada tindrà lloc el dissabte 29 de febrer, al Centre Cívic del Port de Segur de Calafell, a partir de les deu del matí. Es tractarà d'una jornada solidària amb el poble sahrauí que començarà amb un esmorzar i una xerrada de Nasra Yahdih sobre feminisme, identitat i totes les seves contradiccions. Després hi haurà un vermut amb la poeta sahrauí Salka Hamma i les penedesenques Versaleta.

 

Ja a la tarda, s'ha programat un conte-contes de la mà de Marta Fos, seguit d'una taula rodona on es compartiran diferents experiències entre cooperants de diferents entitats catalanes vinculades amb el conflicte sahrauí i palestí. Des de l'associació recorden que el mateix dia 27 de febrer diversos ajuntaments, com ara el del Vendrell o el dels Monjos, hissaran la bandera de la R.A.S.D. com a mostra de suport amb el poble sahrauí. Baix Penedès amb el Sàhara treballa des del 1998 per promoure i desenvolupar projectes d'assistència humanitària i cooperació amb el poble sahrauí.