Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Del Baix Penedès a Barcelona, amb un esperit més reivindicatiu que mai

Centenars de persones surten en bus de la comarca cap a la gran manifestació de la Diada
Ciutadans del Vendrell entrant als busos per anar a Barcelona. | Cedida

 

Centenars de persones han sortit aquest migdia en bus des de les diferents localitats del Baix Penedès cap a Barcelona, per assistir a la manifestació que es farà a les 17.14 hores a la Diagonal amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. L'ambient de repressió que rodeja l'independentisme no ha minvat la seva empenta, i la xifra de persones que enguany assistiran a la manifestació inclús serà superior als últims anys.

 

Més de 700 persones des del Vendrell

Prop de 30 busos han sortit des de pràcticament tots els municipis del Baix Penedès. Només del Vendrell n'han sortit onze des de l'estació d'autobusos, que sumaven més de 700 persones, segons han apuntat des de l'ANC del Vendrell. Tots ells se situaran al tram 26, on es faran notar, amb la mateixa il·lusió que cada any, «però amb un sentiment més reivindicatiu» pel fet que diversos líders polítics catalans estan empresonats, segons ha apuntat Josep Maria Llasat.

 

Els organitzadors han donat les consignes habituals, actuar sempre amb civisme i respecte, i no caure en les provocacions que hi puguin haver, tot i que des de l'ANC no n'esperen. «Amb actes tan grans com el de la Diada no acostuma a passar res, a diferència del que va passar ahir», ha apuntat Llasat. Es referia als nois que van treure llaços grocs durant l'acte de celebració de l'11-S a la plaça Nova del Vendrell. Diversos membres de l'ANC els van recriminar el seu comportament.

 

Els busos, arrenglerats a l'estació de bus del Vendrell. | BP Diari

 

Tots els trams omplerts a Barcelona

La manifestació de Barcelona tindrà una gran importància, ja que serà la primera Diada que se celebra després dels convulsos fets ocorreguts des del passat octubre. Des de l'ANC han avançat que s'han omplert tots els trams, amb una xifra d'inscrits que s'aproxima al mig milió. L'objectiu de l'acte és «reclamar el mandat de l'1 d'octubre», just quan s'està a punt de començar una tardor que es preveu calenta pels diferents aniversaris de les dates claus del procés i el judici dels dirigents independentistes empresonats.     

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris