El Baix Penedès recuperarà una escola de ciclisme per a nens i nenes

La Penya Ciclista del Baix Penedès ja té a punt el projecte | Diumenge se celebra la Cursa Social
La Cursa Social del Baix Penedès de l'any 2017. | Penya Ciclista Baix Penedès

 

El Baix Penedès recuperarà d'aquí a poc temps una escola de ciclisme per a nens i nenes d'entre sis i catorze anys. La Penya Ciclista del Baix Penedès està acabant els últims detalls per posar en marxa aquesta escola, que podria entrar en funcionament el mes d'abril. Estaria enfocada als infants que estudien primària i ESO dels catorze municipis del Baix Penedès, amb l'objectiu que el 2020 ja puguin arribar a fer la Cursa Social que organitza l'entitat.

«Temps enrere hi havia hagut una escola de ciclisme al Club d'Esports Vendrell i una altra Cunit, però van desaparèixer», explica Joan Vidal, el que serà president d'aquesta escola. Ell mateix va formar part de l'escola del CE Vendrell i va organitzar nombroses curses. A la província de Tarragona hi ha actualment quatre escoles de ciclisme, les de Reus, Vila-seca, Tortosa i Mont-roig. La del Baix Penedès serà la cinquena.

 

Un futur circuit al Botafoc

La Penya Ciclista ha acordat amb l'Ajuntament del Vendrell la cessió d'un espai al Botafoc on la mateixa entitat construiria un circuit per fer les classes. Mentrestant, estan negociant per tenir un espai provisional al Vendrell —que podria ser el Kàrting Vendrell— i un altre a Calafell. També han parlat amb Autocars del Penedès perquè aquesta empresa reculli els nens que formin part de l'escola a la sortida de les classes i els porti cap als circuits d'entrenament.

L'objectiu de la penya és que els primers alumnes puguin prendre part a la cursa social del 2020. Aquest és un esdeveniment que se celebra periòdicament —ja se'n porten nou edicions— i que es fa aquest diumenge 17 de febrer, amb sortida des del carrer del Doctor Robert a les deu del matí. Les inscripcions per prendre-hi part encara estan obertes a la mateixa pàgina web de la Penya Ciclista. Hi ha les categories júnior, sub-23, elit, màster 30, màster 40, màster 50, i màster 60.

També et pot interessar:

Més de mil participants, a la 76a Festa de la Bicicleta del Vendrell.

Una cinquantena de ciclistes reclamen més seguretat a les carreteres des del Vendrell.

"Comencen a desmuntar la línia d'alta tensió que passa pel mig de Calafell" "REPORTATGE: PxC, crònica d'una mort (o transformació) anunciada al Vendrell"