Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Banyeres denuncia abocaments il·legals a la riera de Sant Miquel

L'Ajuntament està analitzant l'aigua i avança que posarà denúncia
La riera de Sant Miquel, a la zona de Mas Roig, amb l'aigua ennegrida. | Ajuntament de Banyeres del Penedès

 

L'Ajuntament de Banyeres del Penedès ha informat d'un abocament il·legal que s'ha detectat a la riera de Sant Miquel, concretament a la zona de Mas Roig. Una veïna va posar en coneixement del consistori la situació, en veure com l'aigua baixava ennegrida per causes que, de moment, encara no s'han pogut descobrir. L'alcalde de Banyeres, Amadeu Benach, ha parlat amb els Agents Rurals i s'ha posat en marxa una analítica de l'aigua per determinar l'afectació que hi pot haver.

 

Benach ha avançat que l'Ajuntament de Banyeres posarà la pertinent denúncia a la Fiscalia perquè es determini el responsable d'aquests abocaments, i ha afegit que és «una autèntica vergonya que es facin aquestes activitats, destrossant el medi ambient i els nostres aqüífers, fent mal a la flora i la fauna existent al nostre municipi». En aquests moments, el consistori banyerenc està a l’espera dels resultats que doni l’analítica, per poder valorar exactament com ha afectat aquest abocament il·legal a la Riera de Sant Miquel i tenir una visió més clara dels danys directes i col·laterals que poden haver causat a l'entorn natural de la zona.

 

Un important aqüífer de Banyeres i l'interior del Baix Penedès

La riera de Sant Miquel és un important aqüífer que dona aigua a molts camps dels voltants de Banyeres. Els últims anys, l'Ajuntament, amb l'ajut d'altres administracions, s'ha esforçat per fer que aquesta zona sigui un atractiu naturalístic, impulsant un itinerari de cinc quilòmetres per la vora de la riera. Fa uns anys s'hi van plantar espècies de ribera autòctones i s'hi va instal·lar una senyalització per impulsar l'ecoturisme.

 

De la mateixa manera, es va posar un refugi experimental per a ratpenats en una caseta de l'electricitat, en el que va ser una iniciativa pionera a tot Europa, impulsada per l'entitat ecologista GEPEC. Els abocaments que s'han detectat els últims dies suposen un perill important per aquest aqüífer i tota la flora i la fauna que en depenen, raó per la qual l'Ajuntament ja ha anunciat que actuarà amb determinació.

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

Comentaris