Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

L'alcalde de Banyeres acusa l'oposició de bloquejar l'ajuntament per «electoralisme»

Amadeu Benach lamenta que no s'hagin aprovat modificacions de crèdit per arreglar els desperfectes dels aiguats
L'alcalde de Banyeres, Amadeu Benach. | BPDiari

 

Banyeres del Penedès ja ha entrat oficialment en la precampanya electoral. L'alcalde del municipi, Amadeu Benach, va carregar aquest dimarts 27 de novembre contra el PDeCAT i el PSC, els dos principals partits de l'oposició, a qui acusa de bloquejar l'ajuntament amb interessos electoralistes. El govern de Banyeres, integrat per Un Nou Banyeres i ICV, està en minoria des que el PSC va sortir del pacte de govern, i es troba en dificultats per tirar endavant diferents iniciatives que necessiten l'aval del ple.

 

Inundacions al Priorat de Banyeres

Això es va fer molt evident a l'últim ple, quan el govern va portar diferents modificacions de crèdit que no van poder-se aprovar per la manca de suport de l'oposició. Entre aquestes hi havia una partida que havia de servir per pagar els treballs que s'han les últimes setmanes per solucionar problemes relacionats amb els aiguats. «A sota de Banyeres tenim un aqüífer molt gran i unes mines que vénen del Montmell, amb les grans pluges d'aquest octubre, l'aigua subterrània ha crescut molt, i llocs com el Priorat de Banyeres s'han inundat», ha explicat Benach. 

 

Segons l'alcalde, moltes canalitzacions estaven obstruïdes, amb el qual s'ha hagut de fer una neteja important, que ha costat uns 30.000 euros. «Que això ens passi a finals d'any és una mala notícia, perquè el pressupost ja té poc marge de maniobra, raó per la qual va demanar la modificació de crèdit», afegeix l'alcalde. L'oposició, però, la va rebutjar, cosa que ha provocat l'enuig del batlle, que creu que «s'han traspassat les línies vermelles» i acusa PDeCAT i PSC de pensar només en interessos electorals en lloc de fer-ho per les necessitats dels veïns.

 

Costos judicials per les estelades i Endesa

Amadeu Benach també ha destacat que dues altres partides eren per pagar els costos jurídics de dues denúncies que es van posar cap a la seva persona, una d'Endesa pel soterrament de la línia d'alta tensió que ve de la subestació de Castellet i l'altra per les estelades a la rotonda abans del 21-D. «El PDeCAT parla molt de fer país, però després només actua amb electoralisme», ha etzibat Benach. El batlle ha apuntat que aquestes partides s'hauran de mirar d'obtenir ara «a través de partides vinculades o amb decrets d'alcaldia».  

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris