Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

MINUT A MINUT

Seguiment de l'onada de calor històrica a Catalunya

Banyeres del Penedès inaugura la quarta escultura de Josep Cañas al carrer

La reproducció de l'obra 'El pescador' s'ha posat a la plaça de l'11 de setembre
L'escultura de 'El Pescador' de Cañas s'ubica a la plaça de l'11 de setembre. | Ajuntament de Banyeres del Penedès

 

L'Ajuntament de Banyeres del Penedès va inaugurar, el passat dissabte 8 de setembre, la quarta escultura al carrer de l'escultor Josep Cañas i Cañas, fill il·lustre del municipi. És una reproducció de l'obra 'El Pescador', que Cañas va esculpir en la seva estada al País Basc, el 1957. La figura s'ha ubicat a la plaça de l'11 de setembre. Amb aquesta, Banyeres del Penedès ja té quatre escultures de Cañas al carrer.

 

La primera que es va posar va ser la 'Mater Dolorosa', que està ubicada al cementiri de Banyeres. Després es va posar a la plaça de l'Om la 'Maternitat i, en tercer lloc, el relleu 'Els cérvols' es va inaugurar a la façana del Centre Cívic Ernest Lluch el passat 22 d'abril. La inauguració de 'El Pescador' va coincidir amb la visita dels dansaires Elizalde eta Olarri Dantza Taldeak, que van ser a Banyeres amb motiu de la segona Mostra de Dansa Tradicionals organitzada per l'Esbart Santa Eulàlia dins els actes del seu 35è aniversari.

 

Seguir acostant l'obra de Cañas als banyerencs

Durant aquest acte, els dansaires d'Elizalde eta Olarri Dantza Taldeak van ballar l'Aurresku, la dansa típica tradicional basca. L'alcalde de Banyeres del Penedès, Amadeu Benach, va fer entrega d'una reproducció del pescador al regidor de cultura d'Oiartzun. Des de l'equip de govern de Banyeres han mostrat la seva satisfacció per seguir apropant la figura de Cañas i el seu museu al carrer, posant-los a l'abast de tots els habitants del municipi.

 

Josep Cañas i Cañas (1905- 2001) va ser un dibuixant i escultor les figures del qual, de contorns arrodonits i monumentalitat continguda, es desenvolupaven dins de volums cúbics i cilíndrics. Algunes de les seves obres es poden veure als museus d'art contemporani de Barcelona, Bilbao i Madrid, o al Museu Antropològic de Mèxic. El 1986 va ser distingit amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. Va morir l'any 2001 al Vendrell.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

Comentaris