Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Bellvei se suma als municipis que tindran una plaça de l'U d'octubre

L'acte d'inauguració comptarà amb la presència del vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri
El carrer de l'U d'octubre del Vendrell. | BP Diari

 

Un nou municipi del Baix Penedès donarà la denominació de l'U d'octubre a una plaça o carrer. Després de Masllorenç, el Vendrell i Calafell, ara ha estat l'Ajuntament de Bellvei el que ha aprovat al seu ple municipal donar aquest nom a una plaça del poble. Serà l'espai que hi ha davant les antigues escoles i el local de Correus, que va ser on es va posar l'únic col·legi electoral del municipi el dia del referèndum d'independència, ara fa poc més d'un any.

 

La inauguració de la nova plaça de l'U d'octubre es farà aquest dissabte 6 d'octubre a les sis de la tarda, i anirà a càrrec de l'alcalde de Bellvei, Fèlix Sans, i el vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri. A l'acte, organitzat per l'Òmnium i l'ANC, es projectarà un vídeo sobre com es va viure la jornada de l'1 d'octubre a Bellvei, rememorant moments com el recompte de vots a dins de l'església. S'ha anunciat que hi haurà coca i cava per a tothom.

 

El Vendrell, Calafell i Masllorenç, també

Bellvei segueix els passos del Vendrell, Calafell i Masllorenç. La capital del Baix Penedès va ser dels primers municipis a aprovar que un carrer de la ciutat portés aquest nom, concretament el carrer del General Prim. Tot i que el ple ho va aprovar el 31 d'octubre del 2017, no va ser fins a aquest passat dissabte 29 de setembre que es va fer el bateig del carrer, coincidint amb els actes de commemoració del primer aniversari de l'1-O.

 

A Calafell, el ple municipal d'aquest dilluns 1 d'octubre va aprovar donar el nom de plaça de l'U d'octubre a la placeta on hi ha les Dependències Municipals de la Platja, tot i que l'acord haurà de ser ratificat a la comissió que tracta la denominació de carrers. Després del ple es va fer un acte simbòlic de bateig de la plaça amb un cartell provisional que es va posar a la plaça. Masllorenç també va aprovar, fa uns mesos, donar el nom de l'U d'octubre al que era el carrer de Joan Carles primer.  

 

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris