La biblioteca de Calafell comença el seu trasllat cap al nucli antic

Durant aquest període s'oferiran serveis mínims al Centre Cívic Cinema Iris
L'edifici del Sindicat acollirà la nova biblioteca de Calafell. | Ajuntament de Calafell

 

La Biblioteca Ventura Gassol de Calafell tanca una etapa i està a punt d'obrir-ne una altra. Aquest dimecres 1 d'agost tancarà les seves portes a la ubicació on ha estat durant 31 anys, al costat del pavelló Joan Ortoll, per començar el trasllat cap a les noves dependències del nucli antic. Des de l'Ajuntament calculen que la nova biblioteca de l'edifici del Sindicat podrà obrir portes a la tardor. Mentrestant, s'oferiran serveis mínims al Centre Cívic Cinema Iris del nucli de la Platja.

 

D'aquesta manera, al Cinema Iris hi haurà aquests mesos una sala de lectura amb diferents diaris i una selecció de revistes, així com una selecció de llibres i de revistes infantils. No hi faltarà un espai per a estudiar o treballar, amb connexió Wifi i accés a ordinadors i impressora. El Centre cívic acollirà també les activitats infantils setmanals que es preveuen fer durant el mes d'agost. Tot i això, la major part del fons actual serà recollit, embalat i transportat a la nova biblioteca, raó per la qual no es poden oferir més obres de lectura ni servei de préstec durant aquests mesos.

 

En funcionament provisional del 6 al 8 d'agost

El consistori calcula que aquest servei provisional funcioni del 6 d’agost al 8 de setembre, de dilluns a dissabte, amb un horari que anirà de les deu a les dues del matí i de les cinc a les nou del vespre. De manera excepcional, els dies 6, 8, 11 i 13 d’agost el servei començarà a les onze del matí, mentre que el 15 d’agost, dia festiu, estarà tancat.

 

L'Ajuntament de Calafell també ha informat que a partir del 9 de setembre hi haurà un nou horari per a aquest servei mínim, que es donarà a conèixer en el seu moment. La intenció és que sigui al mateix Centre Cívic Cinema Iris, mirant de compatibilitzar-ho amb la programació d’activitats pròpia de l'equipament. El servei funcionarà fins a l’obertura definitiva de l’edifici del Sindicat, que es farà quan es completi el trasllat.