Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

La Bisbal del Penedès manté el bus a demanda pels bons resultats de la prova pilot

L'ús del bus urbà s'ha incrementat un 50% amb aquest nou servei

El bus a demanda que aquest estiu s'ha posat en marxa a la Bisbal del Penedès ha superat la prova pilot i l'Ajuntament ha anunciat que mantindrà el servei. Des del consistori han explicat que la prova pilot que s'ha dut a terme entre els mesos de juliol i octubre ha donat bons resultats, ja que l'ús del bus urbà s'ha incrementat en més d'un 50%. A això cal sumar el fet que és un sistema de transport més eficient i respectuós amb el medi ambient. 

 

De totes maneres, el consistori ha comprovat també que hi ha usuaris «que prefereixen el sistema de parades fixes», raó per la qual des del govern local s'ha optat per combinar les dues opcions, amb dos autobusos de 25 places cadascun, un dels quals tindrà parades fixes i l'altre serà a demanda. Aquest doble servei de bus s'ha posat en marxa aquesta setmana amb algunes novetats. D'una banda, el servei de bus arriba fins al Papagai, i de l'altre, el telèfon pel bus a demanda és gratuït. 

 

Línia regular i línia de transport a demanda

Així doncs, la Bisbal del Penedès compta ara amb una línia regular i un transport a demanda. La línia regular té dos recorreguts, començant a les 07.15 hores perquè es pugui arribar a l’Institut i al consultori mèdic a les 8.00 hores. Després, a les 14.30 hores, passa pel consultori, l’Institut i fa els recorreguts per les diverses urbanitzacions. Pel que fa al Transport a Demanda (TAD), aquest dona servei des de les 9.00 fins a les 14.00 hores. Per reservar el viatge cal trucar el dia abans entre les 08.00 i les 20.00 hores al telèfon gratuït 900 69 65 66. Aquest serà el servei que l'Ajuntament també licitarà perquè entri en funcionament la concessió a partir del mes de gener del 2019.

 

Nou equipament informàtic per la biblioteca

D'altra banda, la Biblioteca pública de la Bisbal del Penedès ha estrenat un nou equipament informàtic. L’Ajuntament ha adquirit ordinadors nous per un import de 6.109 euros. El nou equipament s’ha adquirit perquè el pugui fer servir tant la ciutadania com l’administració, les entitats i les associacions. Quant al cost dels equips, l’Ajuntament de la Bisbal pagarà 2.534 euros amb fons propis i la resta, 3.575 euros, seran subvencionats per l’Oficina de suport a la iniciativa cultural de la Generalitat de Catalunya.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris