Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

La Bisbal del Penedès contracta una empresa per fer un seguiment del servei que dona Aqualia

Els nombrosos problemes patits els últims mesos han portat el consistori ha prendre aquesta mesura
Un dipòsit d'aigua a la Bisbal del Penedès. | Ajuntament de la Bisbal del Penedès

 

La Bisbal del Penedès farà un contracte menor amb una empresa perquè faci un seguiment de la concessió del servei d'aigua al municipi, que desenvolupa Aqualia. Abelex Engineering SL s'encarregarà de verificar si el servei s'està fent de forma correcta i complint les condicions del contracte de concessió, segons han anunciat des del govern local. El cost d'aquest contracte menor serà de 14.700 euros.

 

El seguiment començarà el mes de novembre, després que l'Ajuntament hagi mostrat el seu desacord amb els nombrosos problemes que han afectat el servei d'aigua els últims mesos. El més greu de tots va ser un tall de més de 24 hores que van patir el passat setembre diferents punts del poble, que des del consistori van considerar injustificat, i que no havia estat avisat amb antelació. L'allau de queixes dels veïns va portar el govern a demanar que Aqualia compensés els veïns, alhora que s'obria un expedient sancionador a la companyia.

 

Verificar que el servei s'estigui donant bé

Una de les conseqüències d'aquell tall ha estat la decisió de verificar que el servei s'estigui donant bé. L'empresa contractada haurà de certificar quines operacions fa Aqualia sobre l’aigua potable per al consum humà i amb quins components personals i materials necessaris les fa. També es comprovarà el control diari que es realitza de tota la xarxa, d’acord amb el contracte de concessió, si es fa manteniment de bombes, canonades, màquines, instal·lacions elèctriques o dipòsits, i que es realitzi correctament el manteniment de les xarxes de distribució d’aigua potable i el sanejament.

 

L'Ajuntament també vol saber si es realitza la vigilància de les preses d’aigua i els dipòsits, així com l’elevació i el control dels motors automàtics, si hi ha un seguiment i un control del subministrament d’aigua potable i si es fa la maniobra periòdica de verificació del bon funcionament d’aixetes, vàlvules o boques d’incendi, entre altres aspectes. El contracte de la concessió es va signar el 2008.

 

Adequació de la depuradora de l'Esplai

A més d'aquest seguiment a Aqualia, la Junta de Govern Local també ha aprovat un altre contracte menor per adequar les instal·lacions i fer el manteniment i el control de la depuradora de l'Esplai, per un cost total d'uns 14.000 euros. Després de fer aquest pas, l’Ajuntament podrà iniciar tota la tramitació amb el Consell Comarcal del Baix Penedès i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per a la cessió d’aquesta depuradora, un tràmit que es va iniciar el 2015.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris