Calafell acomiada l'últim mestre d'aixa del municipi

Ramon Forner era l'últim mestre d'aixa del municipi, una professió que consisteix a reparar o construir embarcacions | També ha mort Andrés Álvarez Alcazar, que va ser arquitecte municipal durant molts anys

 

Ramon Forner, l'últim mestre d'aixa de Calafell. | Ajuntament de Calafell

 

Calafell ha acomiadat aquest cap de setmana dos ciutadans il·lustres del municipi, Ramon Forner i Andrés Álvarez. Ramon Forner, que va morir el passat divendres 12 d'abril, era l'últim mestre d'aixa del municipi, una professió que consisteix a reparar o construir embarcacions. Persona molt vinculada al món nàutic de Calafell i a les seves entitats, durant molts anys es va encarregar de reparar les barques de pescadors de Calafell.

 

Forner també va ser professor de fusteria a diverses escoles taller. A més a més, feia reproduccions en maqueta de diverses barques de pescadors del municipi. El funeral per dir-li l'últim adéu va tenir lloc el passat diumenge 14 d'abril. Des de l'Ajuntament de Calafell o d'entitats com el Patí Català Calafell han donat el condol a la seva família i han reconegut la seva bona tasca treballant la fusta.

 

Mor l'arquitecte Andrés Álvarez 

Per altra banda, des del consistori calafellenc també s'ha informat del traspàs a l'edat de 89 anys de l'arquitecte Andrés Álvarez Alcazar. Tot i que era barceloní, Andrés Álvarez va ser durant molts anys l'arquitecte municipal de Calafell. Entre l'obra que va deixar al municipi destaca l'edifici del Mercat Vell i el del Casal de la Cooperativa, que actualment és la nova Biblioteca Ventura Gassol. El funeral es va celebrar també aquest passat diumenge, en aquest cas al tanatori de les Corts, a Barcelona.

 

Portes obertes a les escoles bressol

Per altra banda, l'Ajuntament de Calafell també ha donat a conèixer els dies que les diferents escoles bressol del municipi faran les jornades de portes obertes, per tal que es puguin conèixer els centres i el seu projecte i equip docent. Les jornades de portes obertes seran el 4 de maig a les llars d'infants El Rasclet (C/Repòs, 42) i El Petit Príncep (avinguda Central, 29), i el dia 11 de maig a les llars d'infants El Petit Trenet (C/Terral de Dalt, 1) i Els Terrossets (C/Cosme Mainé, 1). Els horaris són sempre de les onze a la una del migdia.

 

També et pot interessar: