Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

L'Ajuntament de Calafell assegura que el Banc dels Aliments estava en situació «caòtica»

Asseguren que el 2015 hi havia «5.000 quilos d'aliments sense repartir»
Una recollida d'aliments del Banc d'Aliments de Calafell. | Ajuntament de Calafell

 

La polèmica al voltant de les iniciatives socials continua a Calafell. Des del govern municipal han afirmat que, quan van entrar a governar el juny del 2015, el Banc dels Aliments de Calafell estava «en una situació caòtica». Segons la regidora de Qualitat de Vida, Helena Rubio, el consistori ha necessitat «tres anys per posar ordre» al servei, assegurant que quan van entrar a governar, el 2015, es van trobar amb «5.000 quilos d'aliments, provinents de remeses rebudes el 2013, que estaven sense repartir».

 

L'actual govern afegeix que es va iniciar un procediment per «legalitzar» el funcionament del Banc d'Aliments local, el qual ha acabat aquest agost quan s'ha rebut una resolució del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, amb el qual el Banc ja «compleix plenament la normativa». A banda de redactar un reglament pel Banc, també ha calgut «trobar un local més adequat» i incorporar el servei «al contracte programa dels serveis socials locals».

 

500 usuaris setmanals del Banc d'Aliments

Helena Rubio ha volgut destacar que aquest procediment s'ha fet «amb la pressió de no poder deixar de donar el servei ni un minut, perquè hi ha unes 500 persones que ho necessiten setmanalment». Per aquesta raó, l'Ajuntament ha signat convenis amb la Creu Roja i altres ONG que «estan habilitades per a la prestació d’aquestes tasques i autoritzades a gestionar informació confidencial, com les dades de les persones usuàries». Rubio creu que «per molt bona voluntat que hi hagués, no podia ser que persones o entitats culturals tinguessin aquestes dades».

 

Segons el consistori, el Banc d’Aliments funciona ara sense llista d’espera, com tampoc en té el menjador social. L’Ajuntament també ha elaborat un reglament i unes bases del menjador social, per poder-hi derivar les persones adequadament, incloses les transeünts. Una de les entitats que gestionava el Banc d'Aliments era ARC Calafell, una entitat cultural amb qui el consistori té una polèmica pel desallotjament d'un pis que ARC usava com a magatzem per recollir mobles amb finalitats socials. ARC usava aquest pis per un acord amb l'anterior govern. L'actual govern va buidar el pis per usar-lo en cas d'urgència social, i perquè no hi havia cap decret de cessió.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris