Un pas soterrat a Calafell.

Calafell comença la reparació dels passos soterrats per acabar amb les inundacions

També s'actuarà sobre les fonts i els llacs ornamentals

Amb l'objectiu d'acabar amb les inundacions, l'Ajuntament de Calafell ha començat una actuació per solucionar els problemes dels passos soterrats. El projecte inclou tant els passos sota les vies del tren com les fonts i els llacs ornamentals.

L'actuació tindrà un cost de 270.000 euros i, a més de la reparació, s'inclou el manteniment preventiu i correctiu. Les primeres actuacions ja s'han fet a la font de la plaça d'Espanya i a l'estany del Parc de la Sínia.

Problemes molt diversos

El regidor d'Ecologia Urbana, Aron Marcos, ha apuntat que en els pròxims dies es començaran els treballs als passos soterrats. Abans de la pandèmia, l'Ajuntament va fer una auditoria per detectar els principals problemes que hi havia. La tipologia era molt diversa.

En alguns casos, les bombes eren insuficients pel cabal que havien d'evacuar. En altres, el problema era el desaigüe, que era massa petit. També hi ha casos en què manca un grup electrogen, amb la qual cosa el sistema deixa de funcionar quan marxa l'electricitat.

Marcos ha remarcat que, després de les obres, caldrà fer «un manteniment periòdic per tal que les instal·lacions estiguin sempre en estat òptim». En aquest projecte no s'inclou els passos que hi ha als recintes de les estacions de tren, que pertanyen a Adif.