Calafell convertirà la Cooperativa en un centre d'interpretació del vi i el món agrari

Part de l'edifici passarà a ser d'ús públic
L'edifici de la Cooperativa Agrícola de Calafell. | Ajuntament de Calafell
 

L'actual edifici de la Cooperativa de Calafell esdevindrà un centre d'interpretació del món agrari i del vi, segons ha anunciat l'Ajuntament de Calafell. El consistori i l'entitat han arribat a un principi d'acord pel qual una part de l'edifici s'usarà com a equipament públic, en una operació semblant a la que es va fer en el seu moment amb l'antic Cinema Iris, que era propietat de la Confraria de Pescadors.

La Cooperativa Agrícola conservarà una part per a fer la seva activitat, i rebrà una compensació econòmica anual per l'ús que en faci l'Ajuntament de la resta. Des del govern local s'ha apuntat que ja hi ha una partida econòmica de prop d'un milió d'euros mitjançant la qual es volen fer les obres d'adequació de l'edifici, que està situat al Passeig de la Unió.

Centre d'interpretació i altres usos

La idea de l'Ajuntament és impulsar aquest centre d'interpretació del món agrari i el vi, semblant al que es va fer amb la Confraria de Pescadors per explicar el passat mariner del municipi. Serà una manera d'ampliar l'oferta de museus i monuments que hi ha a Calafell, alhora que es reforça l'aposta per donar valor «al patrimoni històric local i convertir-lo en un atractiu turístic que transcendeixi el sol i la platja», afirmen des del consistori.

Igualment, també s'estudia que altres espais de l'equipament es puguin destinar a altres usos cívics i culturals. En aquest sentit, hi ha sobre la taula l'opció d'impulsar un centre sobre el patrimoni històric local. Per la seva banda. la Cooperativa es quedarà una part de l'actual agrobotiga i la zona d'operacions on es porten les collites.

També et pot interessar:

"AQUESTA NIT | Incendi de matolls i vegetació als Masos de Coma-ruga" "🔥AQUESTA NIT: Ferida greu en un incendi a la Bisbal del Penedès"