Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Calafell comença el nou curs escolar amb el nombre d'alumnes estabilitzat

Els 3.620 alumnes d'aquest curs són pràcticament la mateixa xifra que l'any passat
Vista aèria de l'IES La Talaia de Segur de Calafell. | Ajuntament de Calafell

 

El curs escolar 2018-2019 a Calafell ha començat aquest dimecres 12 de setembre amb una xifra de 3.620 alumnes repartits entre els diferents centres d'infantil, primària i secundària del municipi. Aquesta xifra és pràcticament la mateixa que la del passat curs, quan els alumnes inscrits van ser 3.623. Tot i això, la xifra és provisional, i pot anar a l'alça els pròxims dies per la matrícula viva i el perfil de població flotant que té Calafell.

 

Una de les novetats importants d'aquest curs és la remunicipalització de la gestió de les escoles bressol, ja que l'Ajuntament de Calafell ha recuperat la concessió de les quatre llars d'infants, dues perquè es va exhaurir el contracte i les altres dues perquè es va rescindir de mutu acord. Segons el consistori, amb la gestió directa hi haurà un estalvi econòmic important i s'obre la porta a possibles baixades de tarifes. També es podrà estar més a sobre del projecte educatiu que es desenvolupi en aquests centres.

 

Millores als accessos i aparcaments dels centres

Durant l'estiu també s'han fet diferents millores en l'àmbit educatiu, destacant l'aparcament que s'ha habilitat a prop de l'escola Mossèn Cinto Verdaguer, a Segur de Calafell, amb 39 places d'estacionament que s'han ubicat a un solar del carrer de Joaquim Domènec. Per últim, s’ha renovat la vorera que connecta, per sota de l’autopista, l’escola la Ginesta de Segur amb la seva zona d’aparcament.

 

Per escoles, el nombre més gran d'alumnes es concentra a l'Institut Camí de Mar (800 alumnes), a l'escola Santa Creu (536), a l'Institut la Talaia (500), a l'escola la Ginesta (478), a l'escola El Castell (450) i a l'escola Mossèn Cinto Verdaguer (406). A l'escola Vilamar hi ha 253 alumnes, i a les llars d'infants estan repartits entre els 59 alumnes del Rasclet, els 68 alumnes dels Terrossets, els 50 alumnes del Petit Trenet, i els 20 alumnes del centre Petit Príncep.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris