Calafell comença el curs escolar amb ràtios elevades i escoles al límit de capacitat

Tot i augmentar el nombre de línies, la comunitat educativa demana més recursos

 

La pavimentació del pàrquing de l'escola Castell de Calafell ha estat una de les actuacions més importants. | Ajuntament de Calafell

 

Calafell ha començat aquest dijous 12 de setembre el nou curs escolar 2019-2020, amb un total de 3.794 alumnes inscrits a primària i secundària. Són, segons l'Ajuntament de Calafell, 174 més que l'anterior curs, amb la previsió que la xifra pugui seguir augmentant per la matrícula viva. El Departament d'Ensenyament de la Generalitat ha augmentat el nombre de línies a les escoles del municipi, però des del consistori i la comunitat educativa reiteren que això no és suficient.

 

De fet, Calafell comença el nou curs amb ràtios molt altes a cada classe, i amb les escoles al límit de la seva capacitat, segons destaquen des de l'Ajuntament. Durant el passat curs, des de les regidories d'educació de Calafell, Cunit i el Vendrell ja van demanar una actuació del departament per pal·liar els efectes que té la matrícula viva en municipis com aquests, que tenen un important volum de població flotant. Des de Calafell creuen que les mesures preses no són, de moment, suficients.

 

Obres de millora als centres durant l'estiu

El curs escolar comença a Calafell després de diverses millores que s'han fet durant l'estiu. Entre elles destaquen les actuacions que s'han fet a l'escola Vilamar, on s'ha pavimentat el pati per anivellar el terreny, i a l'escola Santa Creu, amb una actuació de manteniment de pintura i de les instal·lacions. També a l'institut La Talaia s'han fet treballs de pintura a les aules i els passadissos, mentre que al Camí de Mar s'han fet tasques de manteniment als lavabos i l'enrajolat.

 

A més de fer una neteja a fons d'herbes a tots els centres, una de les obres principals ha estat la pavimentació de l'aparcament de l'escola Castell de Calafell, que ha tingut un cost de 200.000 euros. Aquesta va ser una acció que va sortir dels pressupostos participatius de l'any 2018, i era una antiga reivindicació de la comunitat educativa, perquè l'anterior aparcament de terra presentava sempre molts desperfectes.

 

També et pot interessar: