GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Calafell vol facilitar el pagament de taxes i impostos amb una tarifa plana

Tots els tributs es distribueixen en rebuts mensuals amb el mateix import
Vista de Calafell, a la part alta del poble. | Ajuntament de Calafell
 

L'Ajuntament de Calafell vol promoure una tarifa plana per facilitar el pagament de les taxes i els impostos municipals, un sistema que actualment ja es pot usar però que no té una gran acollida, sobretot pel desconeixement dels contribuents. La intenció del consistori es fer una campanya informativa les pròximes setmanes, junt amb l'organisme de la Diputació de Tarragona que s'encarrega de la recaptació dels tributs, que és BASE.

 

Amb aquesta tarifa plana el que es fa és sumar tots els imports que cada contribuent ha de pagar durant tot l'any i els distribueix en rebuts mensuals. Els onze primers tenen la mateixa quantitat, mentre que el dotzè i últim de l'any serveix per fer la liquidació de l'exercici. En aquest últim rebut és on es reflectirà si ha canviat algun aspecte del contribuent, ja sigui perquè ha aconseguit alguna bonificació, o perquè hagi de pagar més per un consum més gran.  

 

El consistori ingressaria diners de forma regular

Tot i que l'Ajuntament ja ofereix opcions per fraccionar el pagament de l'IBI o d'altres figures fiscals, amb aquesta tarifa plana el consistori vol que el contribuent es pugui «planificar l'any» d'una manera més senzilla, alhora que les arques municipals ingressen diners de forma regular. Així s'evitaria usar finançament de la tresoreria, estalviant-se els corresponents interessos. 

 

La campanya informativa per promoure la tarifa plana es va acordar en una reunió que van mantenir fa uns dies responsables de la Diputació i de l'Ajuntament de Calafell. L'alcalde del municipi, Ramon Ferré, és vocal de consell rector de BASE, per la seva qualitat de diputat provincial. El batlle ha remarcat que aquest sistema del rebut mensual «és una bona opció per a tothom, tant per als ciutadans com per a l'Ajuntament, i per això farem accions per donar-la a conèixer».

 

També et pot interessar: