Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

MINUT A MINUT

Seguiment de l'onada de calor històrica a Catalunya

ÚLTIMA HORA

Virulent incendi forestal a la Torre de l'Espanyol, a la Ribera d'Ebre

Calafell segueix sent l'única 'vila florida' del Baix Penedès

És el cinquè any consecutiu que la població rep aquest distintiu
El Parc de la Sínia de Calafell. | Ajuntament de Calafell.

 

Calafell ha renovat el distintiu de 'vila florida' que s'atorga anualment en el certamen de Viles Florides de Catalunya. Igual que els últims tres anys, el municipi ha rebut tres 'flors', situant-se en la zona intermèdia de les viles que tenen aquest distintiu (s'atorguen des d'una fins a cinc 'flors'). El 2014, Calafell va rebre dues 'flors' i, partir del 2015, ja s'ha situat en les tres 'flors'. El certamen l'organitza la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya per a fomentar la millora de l’espai verd.

 

El certamen té la finalitat d'aconseguir uns pobles i ciutats més curosos amb el medi ambient i que, a la vegada, aconsegueixin tenir un millor espai urbà i fins i tot un possible atractiu turístic. Amb aquests distintius es reconeix la tasca feta als municipis en la creació de zones verdes o en la millora de les que ja existeixen. Calafell és un dels 119 municipis catalans que tenen aquest distintiu, i l'únic de la comarca del Baix Penedès.

 

Aspectes que el jurat ha valorat de Calafell

Alguns dels aspectes que s'han tingut en compte a Calafell han estat la recuperació de nous espais en zones que estaven molt degradades urbanísticament i socialment, i on s’han plantat arbres, arbustos, gespa i flors, la replantació d'arbrat en els escocells buits del municipi, la plantació de flors diverses a les places del municipi per tal de donar-hi color, o la incorporació de nous espais enjardinats en la remodelació de carrers del nucli antic.

 

Als guardons d'aquest any hi ha hagut dotze municipis amb quatre Flors d’Honor, 50 municipis amb tres Flors d’Honor, 52 municipis amb dues Flors d’Honor i sis municipis amb una Flor d’Honor. El de les Viles Florides és un moviment impulsat per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) per a fomentar la millora de l’espai verd a tots els nivells, des de les grans infraestructures públiques o privades fins als espais d’àmbit particular, com escoles, casals, centres cívics, comerços, restaurants, jardins i balcons domèstics.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

Comentaris